Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ερωτική απογοήτευση: Βλάπτει σοβαρά την (γυναικεία) υγεία!

Μία μελέτη εξηγεί το πώς λειτουργεί ο οργανισμός μας στην πρώτη ερωτική απογοήτευση...



Mία πολύ αποκαλυπτική έρευνα με τίτλο "Παγιδευμένη σε μια κακή σχέση: Εφηβικές ερωτικές σχέσεις και ψυχική υγεία" πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.300 μαθητών για λογαριασμό του University of New Mexico, δείχνοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια εφηβική ερωτική απογοήτευση στην ψυχολογία μιας γυναίκας. 

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, τα κορίτσια μπορεί να υποστούν σοβαρές ψυχικές "ζημίες" όταν μια σχέση τους δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρή κατάθλιψη, να σκεφθούν την αυτοκτονία, να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και να έχουν άρνηση στο ενδεχόμενο μιας νέας σχέσης.

Από την άλλη, τα αγόρια δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και στην ουσία αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κορίτσια "παγιδεύονται" στον ρομαντισμό τους.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κορίτσια χρησιμοποιούν τις ρομαντικές σχέσεις για να αυτοπροσδιοριστούν. Οι ρομαντικές σχέσεις είναι το άλφα και το ωμέγα για τα νεαρά κορίτσια και συνδέονται άμεσα για το πως βλέπουν τους εαυτούς τους, καλές ή κακές. Όταν, λοιπόν, η σχέση αποτύχει αυτό έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους. Τα αγόρια, από την άλλη, αυτοπροσδιορίζονται μέσα από τον αθλητισμό ή τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και για αυτό ίσως δεν επηρεάζονται από την αρνητική έκβαση μιας σχέσης.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;