Ερωτική απογοήτευση: Βλάπτει σοβαρά την (γυναικεία) υγεία! - AllYou.gr

Search

Ερωτική απογοήτευση: Βλάπτει σοβαρά την (γυναικεία) υγεία!

Μία μελέτη εξηγεί το πώς λειτουργεί ο οργανισμός μας στην πρώτη ερωτική απογοήτευση...

17 Ιουνίου 2015

Mία πολύ αποκαλυπτική έρευνα με τίτλο "Παγιδευμένη σε μια κακή σχέση: Εφηβικές ερωτικές σχέσεις και ψυχική υγεία" πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.300 μαθητών για λογαριασμό του University of New Mexico, δείχνοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια εφηβική ερωτική απογοήτευση στην ψυχολογία μιας γυναίκας. 

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, τα κορίτσια μπορεί να υποστούν σοβαρές ψυχικές "ζημίες" όταν μια σχέση τους δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρή κατάθλιψη, να σκεφθούν την αυτοκτονία, να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και να έχουν άρνηση στο ενδεχόμενο μιας νέας σχέσης.

Από την άλλη, τα αγόρια δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και στην ουσία αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κορίτσια "παγιδεύονται" στον ρομαντισμό τους.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κορίτσια χρησιμοποιούν τις ρομαντικές σχέσεις για να αυτοπροσδιοριστούν. Οι ρομαντικές σχέσεις είναι το άλφα και το ωμέγα για τα νεαρά κορίτσια και συνδέονται άμεσα για το πως βλέπουν τους εαυτούς τους, καλές ή κακές. Όταν, λοιπόν, η σχέση αποτύχει αυτό έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους. Τα αγόρια, από την άλλη, αυτοπροσδιορίζονται μέσα από τον αθλητισμό ή τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και για αυτό ίσως δεν επηρεάζονται από την αρνητική έκβαση μιας σχέσης.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 5- 11 Δεκεμβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!