Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Koρίτσια προσοχή: AYTH είναι η Νο1 αιτία χωρισμού

Σώσε τη σχέση σου...



Αν ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν ότι είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς όταν βλέπεις την μπόρα να ετοιμάζεται να ξεσπάσει στη σχέση σου, η παρακάτω έρευνα θα σε κάνει μάλλον να αλλάξεις άποψη.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη ανάλυση, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Communication Monographs, λοιπόν, το να κατεβάζουμε ρολά σε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα προκύπτει με τον σύντροφό μας, μπορεί να μας οδηγήσει τελικά σε αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε: στον χωρισμό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες ενός πανεπιστημίου του Τέξας, έχοντας μελετήσει και συνθέσει τα στοιχεία που προέκυψαν όχι από μία αλλά από 74 έρευνες που έγιναν σε 14.000 συμμετέχοντες, από το 1987 μέχρι το 2011. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι μια συμπεριφορά "ζήτησης από τον έναν σύντροφο -σιωπής από τον άλλο" όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη σχέση αλλά είναι ένα μοτίβο που δύσκολα αλλάζει από τη στιγμή που έχει εγκατασταθεί. 

Αυτή η συμπεριφορά έχει σαν αποτέλεσμα ένας (ή ακόμη και οι δύο σύντροφοι) να αρχίσουν να βιώνουν έντονο άγχος που τελικά θα ξεσπάσει σε πιο βίαιες συμπεριφορές. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η κάθε πλευρά εκλαμβάνει την αντίδραση του άλλου ως αφορμή για τσακωμό, ο μεν γιατί ενοχλείται από τις επίμονες ερωτήσεις ο δε γιατί δεν λαμβάνει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που θέτει. Αποτέλεσμα: κανείς δεν είναι ευχαριστημένος μέσα στη σχέση, η απόσταση ανάμεσα στους δύο μεγαλώνει, δημιουργώντας στρες και βλάπτοντας την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;