Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μήπως να το ξανασκεφτείς; - AllYou.gr

Search

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Πώς εξηγεί η επιστήμη το περίφημο love at first sight...

22 Ιουνίου 2015

Αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά, σε αυτό που λέμε «τον είδα και έπεσα κάτω», ίσως έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσεις τα όσα πιστεύεις γι' αυτό το ισχυρό, αυθόρμητο συναίσθημα. Κι αυτό γιατί οι επιστήμονες πλέον υποστηρίζουν ότι το περίφημο love at first sight δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αποτέλεσμα της φαντασίας μας. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά για η μνήμη μας έχει την ικανότητα να ξαναγράφει συνεχώς το παρελθόν, προσθέτοντας σε αυτό τη γνώση και την σοφία των καινούργιων εμπειριών μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις στιγμιαίες αναμνήσεις μας και κατ' επέκταση στην αγάπη με την πρώτη ματιά.

Η Dr Donna Jo Bridje του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg School of Medicine στο Σικάγο, μετά από μια σειρά τεστ μνήμης, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Όταν γυρνάτε πίσω το χρόνο στην στιγμή που συναντήσατε τον σύντροφό σας, μπορεί να θυμάστε αυτό το συναίσθημα της αγάπης και της ευφορίας. Όμως μπορεί όλο αυτό να είναι μια προέκταση των τωρινών σας συναισθημάτων την στιγμή που σκέφτεστε την πρώτη σας γνωριμία».

Με άλλα λόγια, υποστηρίζει ότι ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι απλώς ένα τρικ του μυαλού σου και όχι κάτι που πράγματι συνέβη τι στιγμή που πίστευες μέχρι σήμερα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!