4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να αποφύγεις το χωρισμό - AllYou.gr

Search

4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να αποφύγεις το χωρισμό

Happily married...

30 Ιουνίου 2015

1. Εμπιστεύσου τη διαίσθηση σου. Έρευνα του 2009 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science έδειξε ότι η διαίσθηση ενός ατόμου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το αν θα παραμείνει παντρεμένος και ευτυχισμένος στον γάμο του ή όχι. Το ασυνείδητο, αγνό συναίσθημα διαίσθησης όταν φτάνει η στιγμή του γάμου είναι αυτό που πρέπει να εμπιστευτεί ο κάθε ένας για να καταλάβει εκ των προτέρων αν ο γάμος του θα είναι επιτυχής.

2. Παντρέψου κάποιον που τον ξέρεις από παλιά. Δημοσκόπηση του 2014 από την ιστοσελίδα eHarmony βρήκε ότι τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν στην σχολική ηλικία ή στον χώρο εργασίας ήταν πιο ικανοποιημένα από τον έγγαμο βίο τους και ήταν 41% λιγότερο πιθανό να πάρουν διαζύγιο. Από την άλλη, ειδικά τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε μπαρ ήταν 24% πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο.

3. Μοιραστείτε τις δουλειές. Έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στη επιστημονική επιθεώρηση Feminist Economics έδειξε ότι όταν η γυναίκα επωμίζεται όλες τις ευθύνες του σπιτιού επιπλέον της εργασίας που έχει, τότε ο γάμος είναι πιο πιθανό να λήξει πρόωρα.

4. Μια ταινία την ημέρα. Έρευνα του 2014 έδειξε ότι τα ζευγάρια που παρακολουθούν συχνά ταινίες στο σινεμά και στη συνέχεια συζητούν τους χαρακτήρες της ιστορίας είναι πιο ικανοποιημένα στον γάμο τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!