4 επιστημονικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στον χρόνο - AllYou.gr

Search

4 επιστημονικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στον χρόνο

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. 

02 Ιουλίου 2015

1. Πες cheeeeese. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα δηλώνουν ότι τα άτομα που είχαν το πιο αληθινό χαμόγελο στις παιδικές και εφηβικές τους φωτογραφίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν ένα επίπονο διαζύγιο στο μέλλον. Οι άνδρες και οι γυναίκες που χαμογελούσαν σε αυτές τις νεανικές φωτογραφίες, συνήθως είναι πιο σταθεροί και ευχάριστοι χαρακτήρες. Οι συντάκτες της μελέτης δηλώνουν πως το χαρακτηριστικό αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί μια σταθερή και ευτυχισμένη σχέση.

2. Αγόρι ή κορίτσι; Τα ζευγάρια που έχουν δύο γιους έχουν 17% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έχουν δύο κόρες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. 

3. Οι mutuals. Οι κοινοί φίλοι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους δείχνουν ότι το ζευγάρι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και σταθερότητα στις σχέσεις, δηλώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

4. Κάνε log out από το Facebook. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δείχνει πως οι σύντροφοι που χρησιμοποιούν πολλά κοινωνικά δίκτυα δεν αισθάνονται ικανοποίηση στη σχέση τους. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η έντονη δραστηριότητα μέσω των κοινωνικών δικτύων αποδυναμώνει τη σχέση.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!