Τα dont's μιας σχέσης - AllYou.gr

Search

Τα dont's μιας σχέσης

Πέντε πράγματα που τα αγαπημένα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν.

06 Αυγούστου 2014

Η τέλεια σχέση είναι μύθος. Ωστόσο κάποια ζευγάρια έχουν πετύχει να αναγνωρίσουν και να αποφεύγουν τις συμπεριφορές-σαμποτέρ μιας σχέσης, εκείνες που δηλητηριάζουν την καθημερινότητα και, μακροπρόθεσμα, τα συναισθήματά τους. 

1. Δεν κρατούν λογαριασμό: Οι σύντροφοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά όχι τυπολάτρες. Δεν ξεσπούν σε καβγάδες κάθε φορά π.χ. που ο ένας από τους δύο αφήνει άπλυτα τα πιάτα στον νεροχύτη γιατί είναι υπερβολικά κουρασμένος. Έχουν κάνει κτήμα τους τον δίκαιο καταμερισμό των καθηκόντων ενός νοικοκυριού χωρίς να τους βαραίνει ο φόβος της "τιμωρίας" σε περίπτωση που... λουφάρουν για λίγο.

2. Δεν χρησιμοποιούν το "Εγώ", αλλά το "Εμείς": Όχι για το θεαθήναι, δηλαδή για να δώσουν την εντύπωση στους άλλους ότι είναι το τέλειο ζευγάρι, αλλά γιατί όντως έχουν αναπτύξει μεταξύ τους αίσθημα συλλογικότητας.

3. Δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις: Ξέρουν ότι ο σύντροφός τους δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα πιο τρελά όνειρά τους. Δεν εναποθέτει ο ένας στον άλλον όλες τις προσδοκίες της ζωής του. Όποτε χρειαστεί, ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα. Αν π.χ. ο ένας απολαμβάνει περισσότερο να διαβάζει βιβλία και ο άλλος να βλέπει αθλητικά, φροντίζουν να εξασφαλίζουν λίγο χρόνο ο καθένας για τον εαυτό του.

4. Δεν αφήνουν τα προβλήματα να διαιωνίζονται: Αλλά τα συζητούν. Όσο δύσκολη και επώδυνη κι αν είναι μια συζήτηση, δεν την αναβάλλουν επ' αόριστον, γιατί ξέρουν ότι ένα πρόβλημα μπορεί τελικά να έχει τοξική δράση στη σχέση τους.

5. Δεν κάνουν την τρίχα τριχιά: Αφήνουν το μελόδραμα για τον κινηματογράφο. Δεν διογκώνουν τα προβλήματα και τις διαφορές τους. Μαθαίνουν σταδιακά να αναγνωρίζουν τα πραγματικά ασήμαντα λαθάκια του συντρόφου τους και να εστιάζουν στις θετικές πλευρές της σχέσης τους.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μίνι οδηγός για να ξεπεράσεις ακόμα έναν καβγά με τον καλό σου

Προτού υψώσεις λευκή σημαία ή προδιαγράψεις το μέλλον της σχέσης σου, δοκίμασε αυτά τα τρικ.
STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.