Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μία καλοκαιρινή έρευνα σου εξηγεί γιατί ΔΕΝ πρέπει να ζηλεύεις το κορίτσι στην διπλανή ξαπλώστρα

In the summertime...



Καλοκαίρι είναι και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Τι θέλουμε να πούμε; Ότι σίγουρα σε κάποια παραλία θα βρεθείς με το αγόρι και (σχεδόν) σίγουρα κάποια υπέροχη κοπέλα με φανταστικό κορμί θα περάσει με το μπικίνι ακριβώς δίπλα του. Και, ναι. Θα γυρίσει να την κοιτάξει. Πριν λοιπόν σου... γυρίσει το μάτι, διάβασε προσεκτικά την παρακάτω έρευνα και φρόντισε να την φέρεις στο μυαλό σου την ώρα της κρίσης.

Πρόκειται για μία μελέτη του αμερικάνικου πανεπιστημίου του Princeton κατά την οποία οι άντρες έπρεπε να κοιτάξουν φωτογραφίες γυναικών με μαγιό. Όπως παρατηρήθηκε, λοιπόν, από τους επιστήμονες η περιοχή του αντρικού εγκεφάλου που ενεργοποιήθηκε δεν ήταν αυτή που συνηθίζεται όταν παρατηρεί ανθρώπους και γενικότερα όντα, αλλά εκείνη που επεξεργάζεται άψυχα αντικείμενα.

Οι ερευνητές σοκαρίστηκαν καθώς αυτή θεωρήθηκε μία πρωτοφανής αντίδραση και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες βλέπουν όντως ένα «κομμάτι κρέας».

Μεταξύ μας, είναι ψιλοτραγικό αλλά την ίδια στιγμή μήπως είναι και η ένδειξη ότι πρέπει να τον αφήσεις να κοιτάει άφοβα και να συνειδητοποιήσεις επιτέλους ότι αυτό δεν αλλάζει τίποτα - μα τίποτα - απολύτως στη μεταξύ σας πραγματική σχέση;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός