Η ορμόνη του έρωτα: Μία εισπνοή είναι αρκετή για να την... πατήσεις - AllYou.gr

Search

Η ορμόνη του έρωτα: Μία εισπνοή είναι αρκετή για να την... πατήσεις

Πάρ' την μυρωδιά! 

19 Ιουλίου 2015

Το «από τη μύτη πιάνεται...» που λέει ο λαός σίγουρα το ξέρεις. Ε, λοιπόν μάθε ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό. Κι αυτό γιατί, μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ απέδειξε ότι μία και μόνο ορμόνη -η οποία είναι γνωστό πώς ενδυναμώνει το δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το νεογέννητο παιδί της- είναι κι αυτή που επηρεάζει τα ερωτικά μας συναισθήματα απέναντι σε έναν άλλον άνθρωπο.

Και η ορμόνη αυτή λειτουργεί ακαριαία όταν της εισπνεύσουμε

Πρόκειται για την οξυτοκίνη, η οποία είναι σε θέση να μας κάνει να δούμε κάποιον άγνωστο με άλλο μάτι. Επίσης, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη ορμόνη βοηθάει τους ανθρώπους να θυμούνται ευκολότερα πρόσωπα αγνώστων.

Οι επιστήμονες πάντως θεωρούν ότι περαιτέρω έρευνες είναι απαραίτητες προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής λειτουργία της ορμόνης, την στιγμή που μία εταιρία στο εξωτερικό έφτασε στο σημείο να την εκμεταλλευτεί εμπορικά μετατρέποντας την σε σπρέι και πουλώντας την στην αγορά με την υπόσχεση ότι θα μας βοηθήσει να δυναμώσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των άλλων στο πρόσωπο μας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!