Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες κάτω των 25 ετών ΔΕΝ πρέπει να παντρεύονται

Κάθε πράγμα στον καιρό του...



Οι περισσότερες επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι ο γάμος κάνει καλό στην υγεία, ιδίως των ανδρών. Μία πρόσφατη μελέτη όμως από το πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες φαίνεται να θέτει ως προϋπόθεση για το παραπάνω οι άνδρες να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. 

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης χρησιμοποίησαν κάποια παλαιότερα δεδομένα από τη μελέτη Midlife των Ηνωμένων Πολιτειών (MIDUS), στην οποία συμμετείχαν άτομα μεταξύ των ηλικιών 25 και 75 το 1995-96. Οι συμμετέχοντες αυτής της μελέτης πέρασαν ξανά από συνεδρία, κατά την περίοδο 2004-05 (MIDUS II). Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 294 άνδρες και 338 γυναίκες από όλη τη χώρα, στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλα στοιχεία, προκειμένου να εξετάσουν αν η υγεία των οστών σχετίζεται με τον γάμο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνδρες που παντρεύτηκαν σε ηλικία μικρότερη των 25 ετών είχαν πιο αδύναμα οστά σε σχέση με αυτούς που παντρεύτηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία. Ακόμα, οι άνδρες με μακροχρόνιους γάμους ή μακροχρόνιες σχέσεις είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα στη σπονδυλική στήλη από κάθε άλλη ανδρική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που ήταν παντρεμένοι αλλά είχαν πάρει στην πορεία διαζύγιο. 

Μάλιστα, μεταξύ των ανδρών που παντρεύτηκαν για πρώτη φορά πριν από την ηλικία των 25 ετών, οι ερευνητές βρήκαν μια σημαντική μείωση στην πυκνότητα των οστών της σπονδυλικής στήλης για κάθε έτος γάμου, πριν από αυτήν την ηλικία.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ