Skip to main content

ASK THE EDITOR

Ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Να τι φταίει!

Βρήκαμε τρεις πιθανές αιτίες οι οποίες συνδέονται με την κακή εικόνα των μαλλιών σου



Αγαπώ τα μαλλιά μου πολύ. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εμφάνισής μου και για το λόγο αυτό προσπαθώ να τα διατηρώ πάντοτε υγιή, ακολουθώντας πιστά μια ρουτίνα περιποίησης που τους ταιριάζει και αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή τους. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που έρχομαι αντιμέτωπη με μια εικόνα τους που δεν μου αρέσει καθόλου. Τότε είναι που τα μαλλιά μου εμφανίζουν ξηρότητα και μοιάζουν πολύ ταλαιπωρημένα.

Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν συμβαίνει έτσι ξαφνικά, σε μια μέρα. Η καταστροφή της τρίχας, όσο και αν φροντίζεις τα μαλλιά, μπορεί να έρθει ως συνέπεια κάποιων καθημερινών συνηθειών, που ούτε καν είχες σκεφτεί το πόσο ρόλο παίζουν.

Ας δούμε μαζί ποιες είναι αυτές οι αιτίες ώστε να γνωρίζεις τι πρέπει να περιορίσεις, να αποφύγεις ή να αλλάξεις.

Χρησιμοποιείς πολύ συχνά εργαλεία θερμότητας

Ναι, το styling των μαλλιών δίνει εξαιρετικά εντυπωσιακά χτενίσματα, όμως η συχνή και πολλές φορές καθημερινή χρήση των εργαλείων θερμότητας, από το πιστολάκι μέχρι το σίδερο ισιώματος ή εκείνο για μπούκλες, προκαλεί φθορές. Αυτό που πρέπει να κάνεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που χάρη στη ζέστη και την ανεμελιά της εποχής είναι ωραίο να έχεις ένα undone look, είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά και να παίρνουν το φυσικό τους σχήμα.

photo credits unsplash.com

 

Δεν εφαρμόζεις προϊόντα ενυδάτωσης

Όταν τα μαλλιά δεν είναι σωστά ενυδατωμένα, τότε φαίνονται αδύναμα, εύθραυστα, θαμπά, μπερδεμένα ή πέφτουν πολύ εύκολα. Εδώ έρχονται τα προϊόντα επιδιόρθωσης να επέμβουν για να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στην τρίχα και να σώσουν την κατάσταση. Ένα από αυτά είναι το conditioner, το οποίο εφαρμόζεται σε κάθε λούσιμο, ενώ απαραίτητο προϊόν είναι και η μάσκα μαλλιών, η οποία χαρίζει την εντατική δόση περιποιητικών συστατικών που χρειάζεται η τρίχα, για να αποκτήσει την ελαστικότητα και την απαλότητά της. 

Δεν χτενίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά όταν τα μαλλιά είναι μπερδεμένα και εσύ καταβάλεις προσπάθεια για να λύσεις τους κόμπους, με αποτέλεσμα η τρίχα να σπάει και πολλά να πέφτουν. Επίσης, τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα. Καλό θα ήταν, μόλις βγεις από το μπάνιο, να τα τυλίξεις με μια πετσέτα ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια ποσότητα νερού και στη συνέχεια, αφού εφαρμόσεις λίγη ποσότητα από ένα leave-in conditioner ή ένα detangling spray για να τα προστατεύσεις, τότε να τα χτενίσεις.

 

cover photo credits unsplash.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.