Skip to main content

ASK THE EDITOR

Αντιγήρανση στα μαλλιά: 5 πολύτιμα tips

Όσο εστιάζεις στην πρόληψη τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις στον μέλλον



Όσο και αν αγαπώ το καλοκαίρι, ομολογώ πως ο ήλιος και η αλμύρα έχει πολλές επιπτώσεις τόσο στην επιδερμίδα αλλά και στα μαλλιά. Ειδικά αν παραμελήσεις την περιποίηση τους. Σε περίπτωση όμως που δεν το είχες σκεφτεί, εκτός από την επιδερμίδα σου, γήρανση υπάρχει και στα μαλλιά μας. Η τρίχα είναι λογικό με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από τις διαδικασίες styling, βαφής και όλων αυτών, να φθείρεται. Και μάλιστα να φθείρεται πιο πολύ και πιο γρήγορα απ’ ότι η επιδερμίδα μας.

Αν έχεις αρχίσει να παρατηρείς θαμπή όψη, ξηροδερμία, αφυδατωμένη τρίχα ή τριχόπτωση, είναι στιγμή να αναλάβεις δράση. Όσο εστιάζεις στην πρόληψη τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις στον μέλλον.

1. Τα έλαια είναι από τους βασικούς συμμάχους σου.
Τα έλαια μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν την υφή της τρίχας σου, ειδικά αν τα χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο πως όταν πρόκειται για μαλλιά, οι περισσότεροι  συνιστούν κάποια μάσκα με ελαιόλαδο για παράδειγμα ή καστορέλαιο. Με φυσικά έλαια που μπορείς πολύ εύκολα να βρεις στην αγορά, μη παραλείπεις να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου μια φορά το μήνα. Τα αποτελέσματα θα σε εντυπωσιάσουν.

Έξτρα tip: Για να ξεβγάλεις το έλαιο από τα μαλλιά αποτελεσματικά, άπλωσε κατευθείαν το σαμπουάν προτού βρέξεις το κεφάλι σου.

2. Επαγγελματική περιποίηση στο κομμωτήριο.
Όσο και αν αγαπούμε τις DYI ρουτίνες περιποίησης, οι ειδικοί στο θέμα αυτό, σίγουρα θα έχουν να σου προσφέρουν κάτι παραπάνω. Υπάρχει πληθώρα θεραπειών για κάθε ζήτημα που έχει προκύψει στα μαλλιά σου και ένας επαγγελματίας κομμωτής μπορεί να σε βοηθήσει κατάλληλα. Μπορείς επομένως να ρωτήσεις για περιποίηση αντιγήρανσης μαλλιών με ειδικά προϊόντα. Πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει αντιοξειδωτικές φόρμουλες για τα μαλλιά, προκειμένου να διατηρηθούν όσο πιο λαμπερά και υγιή γίνεται.

3. Το ξέρω πως είναι πολύ ''κλισέ'', αλλά η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο.
Εμπλούτισε την διατροφή σου με θρεπτικές τροφές (αβοκάντο, ασπράδια αβγού, ελιές) που θα ενδυναμώσουν την τρίχα και φυσικά μη ξεχνάς το νερό που έχει επίσης καθοριστική σημασία για την ενυδάτωση τους.

4. Η φροντίδα των μαλλιών στην παραλία είναι σημαντική!
Δεν είναι τυχαίο που ο Σεπτέμβρης είναι μήνας που όλες χρειαζόμαστε ένα κούρεμα ειδικά τις άκρες. Η φθορά που μπορεί να προκαλέσει η αλμύρα ή το χλώριο σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο είναι κάτι που σίγουρα θες να αποφύγεις, ειδικά αν έχεις βαμμένα μαλλιά. Επομένως όσο βρίσκεσαι στην παραλία φρόντισε να ξεπλένεις τα μαλλιά σου από το αλάτι, απαραίτητο το αντηλιακό μαλλιών και εννοείται πως ενυδατικά λαδάκια και μάσκες θα βοηθήσουν.

5. Μην ασχολείσαι μαζί τους συνέχεια.
Το ξέρω ότι μπορεί να είσαι από τους τύπους που δεν χτενίζεις καν τα μαλλιά σου, αλλά μπορεί να είσαι και από εκείνες που ασχολείσαι συνέχεια μαζί τους. Τα χτενίζεις συχνά, τα πιάνεις πολλές φορές μέσα στην ημέρα, πειραματίζεσαι με χτενίσματα, βάζεις αξεσουάρ, τα αγγίζεις, τα πλέκεις… προσπάθησε όσο γίνεται να τα αφήνεις ελεύθερα ώστε να μην τα φθείρεις...

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30