Τips για τέλειο σοκολατί μαύρισμα!

Ακολούθησε πιστά και θα δεις αποτέλεσμα.

Τόνια Τζαφέρη

Ξέρω πόσο θες να δείχνεις ηλιοκαμένη και μαυρισμένη και όλες οι ''ατέλειες'' του σώματός σου να έχουν εξαφανιστεί ή at least να μην φαίνονται πολύ. Αν λοιπόν αναπολώντας κοιτάς καλοκαιρινές φωτογραφίες και δεν λες '' Μα πόσο μαυρισμένη ήμουν'' , τότε κάτι κάνεις λάθος.

tan1.jpg

Πάμε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά.
Καταρχάς ο ήλιος κορίτσια είναι φίλος μας! Εχθρός γίνεται όταν υπερβάλλουμε και όταν δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή. Με την γνωστή βιταμίνη D, που το δέρμα μας παράγει όταν βρίσκεται στον ήλιο χωρίς αντηλιακό και χωρίς ρούχα, η επιδερμίδα μας γίνεται πιο ελαστική και σφριγηλή!
Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις την ηλιοθεραπεία σου μένοντας για 15 λεπτά στον ήλιο, μόνο με το μπικίνι σου! Χωρίς αντηλιακό.
Στην συνέχεια, μπαίνοντας στην διαδικασία του μαυρίσματος, θα πρέπει να μπείς στην θάλασσα. Το θαλασσινό νερό βοηθάει πραγματικά πολύ! Αφού λοιπόν έχεις στο δέρμα σου αλάτι και δεν έχεις ξεπλυθεί, ξεκινάει η ιεροτελεστία.

Εδώ πρέπει να δώσουμε προσοχή.
Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις τον φωτοτυπό σου. Ανάλογα δηλαδή με το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών, ανήκουμε σε διαφορετικό φωτότυπο. 
Φωτότυπος 1 : Αν το δέρμα σου είναι πολύ ανοιχτόχρωμο και ευαίσθητο, κοκκινίζει και καίγεται εύκολα, τα μαλλιά είναι φυσικά ξανθά ή κόκκινα και έχετε φακίδες ανήκεις εδώ.
Φωτότυπος 2 : Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, η οποία καίγεται εύκολα και μαυρίζει λίγο.
Φωτότυπος 3 : Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, η οποία κοκκινίζει στην αρχή και στη συνέχεια μαυρίζει σταδιακά και είναι λιγότερο ευπαθής στα εγκαύματα.
Φωτότυπος 4 : Αν το δέρμα σου κοκκινίζει σπάνια και μαυρίζεις εύκολα.
Φωτότυπος 5 : Αν το δέρμα σου είναι πολύ μελαμψό και τα μαλλιά σκούρα (ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να φοράς αντηλιακό). 

Κάθε επιδερμίδα λοιπόν, είναι διαφορετική και φυσικά έχει διαφορετικές ανάγκες. Οπότε πρέπει να προσαρμοστείς. Αν ανήκεις για παράδειγμα στον φωτότυπο 1, θα πρέπει φυσικά να φοράς δείκτη προστασίας, να αποφεύγεις τις μεσημεριανές ώρες για ηλιοθεραπεία και το απόγευμα να δοκιμάσεις κάποιο ενισχυτικό λαδάκι. 

tan3.jpg

Αν όμως το δέρμα σου είναι πιο ανθεκτικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό και στην συνέχεια λάδι. 
Αυτό που θα βοηθήσει ανεξαρτήτως τον τύπο δέρματός σου είναι η ενυδάτωση. Ένα από αρνητικά του ήλιου και της αλμύρας είναι η αφυδάτωση του δέρματος που συμβάλλει και στο ''κάψιμο''. 
Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ανθεκτικό και κρατά περισσότερο το χρώμα του. Εκτός από την εξωτερική ενυδάτωση όμως είναι σημαντική και η εσωτερική, γι'αυτό το νερό θα είναι πάντα σύμμαχος.

Μην ξεχάσεις να προστατέψεις τα χείλη σου, όπου είναι ευαίσθητη περιοχή και πιο ευάλωτα στον ήλιο και φυσικά τα μαλλιά διότι με ήλιο και αλάτι θα γίνουν πολύ ξηρά.
Τέλος η απολέπιση είναι επίσης βοηθητική, καθώς θα απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα και σίγουρα η νέα στιβάδα θα απορροφά καλύτερα την ακτινοβολία.

Με υπομονή, προστασία και λάδι καρύδας θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς!

 tan2.jpg

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!