Skip to main content

DO IT YOURSELF

Δύο DIY ενισχυτικές συνταγές για υγιή, λαμπερά νύχια

Η σωστή περιποίηση ξεκινάει από την ενδυνάμωσή τους



Κακά τα ψέματα, το σπάσιμο του νυχιού είναι ο χειρότερος εφιάλτης και συμβαίνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή. Για να αποφύγεις την δυσάρεστη αυτή θέση, αλλά και να συνεχίσουν τα χέρια σου να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα, σίγουρα πρέπει να ξεφορτωθείς τα εύθραυστα νύχια. Και πως θα γίνει αυτό; Με θεραπείες ενδυνάμωσης που μπορείς να εφαρμόσεις μόνη σου στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία.

Προτού μιλήσουμε για τις δύο θαυματουργές DIY συνταγές που θα διατηρήσουν τη φυσική ανάπτυξη των νυχιών σου, καλό είναι να γνωρίζεις πόσο απαραίτητο είναι να εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου μια τέτοια θεραπεία. Τα χέρια μας και κατ’ επέκταση τα νύχια βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα: δουλειές σπιτιού χωρίς γάντια, χτυπήματα στο πληκτρολόγιο του laptop, κακή διατροφή και κρύος καιρός είναι μερικές μόνο αιτίες που αποδυναμώνουν τα νύχια. Επομένως είναι αρκετά σημαντικό να αναπληρωθούν τα χαμένα θρεπτικά συστατικά, όπως η κερατίνη, για να συνεχίσουν να είναι λαμπερά και υγιή.

DIY θεραπεία νυχιών με λεμόνι και σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει σελήνιο, το οποίο προάγει την ανάπτυξη και τη δύναμη των νυχιών ενώ το λεμόνι είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες.

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μούλιασε τα νύχια σου για περίπου 10 λεπτά. Η βαθιά θρέψη που θα σου προσφέρει το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το σκόρδο αλλά και το λεμόνι, θα δυναμώσουν τα νύχια σου από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές. Μπορείς να το επαναλάβεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

DIY ενισχυτική μάσκα νυχιών

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ (shea butter), 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.

Ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Άπλωσε την μάσκα στα νύχια αλλά και στα χέρια σου και κάνε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά. Έπειτα κάλυψε τα με βαμβακερά γάντια (ή ένα ζευγάρι καθαρές κάλτσες, αν δεν έχεις γάντια) και περίμενε 20 λεπτά. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να δεις τα νύχια σου να μεταμορφώνονται και τα χέρια σου να γίνονται πιο απαλά.

Πρόσεξε! Και τις δύο συνταγές πρέπει να τις εφαρμόσεις σε νύχια που δεν είναι βαμμένα ή δεν έχουν κάποιο άλλο πρόσθετο υλικό πάνω τους, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η προσπάθεια σου. 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ