Τσιμέντο να γίνει! - AllYou.gr

Search

 

Τσιμέντο να γίνει!

Πώς θα φτιάξεις έναν πρωτότυπο βιβλιοστάτη.

21 Απριλίου 2015
Συντάκτης : Γεωργία Κοντού

Μπορεί στην Αθήνα να έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τσιμέντο, όμως η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο υλικό ταιριάζει ιδιαίτερα σε χώρους industrial αισθητικής (αλλά και σε ένα περιβάλλον mix and match). Όχι μόνο ως δομικό μέρος, αλλά και ως στοιχείο της διακόσμησης. Σήμερα λοιπόν σού προτείνουμε να φτιάξεις έναν τσιμεντένιο βιβλιοστάτη τόσο στιβαρό, που δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τα βιβλία σου να καταρρεύσουν!

Τι θα χρειαστείς:

έτοιμο κονίαμα τσιμέντου (σε χρωματοπωλεία)

ένα καλούπι (για την κατασκευή της φωτό, χρησιμοποιήθηκε μια πλαστική συσκευασία από σοκολατάκια Ferrero Rocher)

μερικά πατάκια επίπλων

ένα ξύλινο διακοσμητικό γράμμα Β (σε μαγαζιά με είδη βάφτισης και γάμων)

λίγο λάδι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Δημιουργείς το μείγμα τσιμέντου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Με ένα πινελάκι απλώνεις λάδι στο εσωτερικό του καλουπιού σου. 

2. Τοποθετείς το γράμμα Β στο ένα κομμάτι του καλουπιού και κατόπιν γεμίζεις και τα δύο κομμάτια με το υγρό τσιμέντο. Κλείνεις το καλούπι.

3. Αφήνεις το καλούπι για 24 ώρες σε κάποιο σκοτεινό, υγρό σημείο (μην το αφήσεις στον ήλιο γιατί θα ξεραθεί υπερβολικά γρήγορα και δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα). Σπας το καλούπι και ψεκάζεις το βιβλιοστάτη αρκετές φορές με νερό.

4. Αν θέλεις, βάφεις το γράμμα λευκό για να ξεχωρίζει. Στη βάση του βιβλιοστάτη προσθέτεις μερικά πατάκια επίπλων για να μη γρατζουνίσει την επιφάνεια όπου θα τον τοποθετήσεις.

Tips:

Ενώ δουλεύεις το μείγμα του τσιμέντου, φόρεσε μια μάσκα.

Τοποθέτησε το βιβλιοστάτη σε κάποιο ράφι ή βιβλιοθήκη που αντέχει μεγάλο βάρος.

Πηγή: Chez LarssonΑκολούθησε το allyou στο Instagram!