Skip to main content

CELEBS

«Είναι εξίσου δύσκολο το να κάνεις ταινίες με το να παραμείνεις ευτυχισμένος σε έναν γάμο» Tom Hanks

Ο δημοφιλής κι αγαπημένος ηθοποιός γιορτάζει τα  66α γενέθλιά του



Ξεχωριστός, ταλαντούχος, αγαπημένος, πολυβραβεύμενος. Ο Thomas Jeffrey Hanks γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1956 κι είναι Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γνωστός τόσο για τους κωμικούς όσο και για τους δραματικούς ρόλους του, ο Χανκς είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους κινηματογραφικούς αστέρες παγκοσμίως. Οι ταινίες του Χανκς έχουν κερδίσει περισσότερα από 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και πάνω από 9,96 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως,  καθιστώντας τον τον πέμπτο ηθοποιό με τη μεγαλύτερη επιτυχία στη Βόρεια Αμερική.

Ο Χανκς έκανε την εμφάνισή του με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις κωμωδίες Splash (1984) και Big (1988). Κέρδισε δύο συνεχόμενα Academy Awards για τον Καλύτερο Ηθοποιό για πρωταγωνιστή ως ο ομοφυλόφιλος δικηγόρος που έπασχε από AIDS στο Φιλαδέλφεια (1993) και ως νεαρός άνδρας με IQ κάτω του μέσου όρου στο Forrest Gump (1994). Ο Χανκς συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη ταινιών Στίβεν Σπίλμπεργκ σε πέντε ταινίες: Saving Private Ryan (1998), Catch Me If You Can (2002), The Terminal (2004), Bridge of Spies (2015) και The Post (2017), καθώς και στη μίνι σειρά Band of Brothers του 2001, το οποίο ξεκίνησε ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

Οι άλλες αξιοσημείωτες ταινίες του Χανκς περιλαμβάνουν τις ρομαντικές κωμωδίες Sleepless in Seattle (1993) και You got Got Mail (1998). Τα δράματα Apollo 13 (1995), The Green Mile (1999), Cast Away (2000), Road to Perdition (2002) και Cloud Atlas (2012) · και τα βιογραφικά δράματα Saving Mr. Banks (2013), Captain Phillips (2013), Sully (2016) και A Beautiful Day in the Neighborhood (2019). Επίσης έχει κάνει τη φωνή για τον Σερίφη Γούντι στη σειρά ταινιών Toy Story (1995-2019).

Οι διακρίσεις του Χανκς περιλαμβάνουν δύο βραβεία Academy Awards (σε μετάφραση Όσκαρ) από έξι συνολικά υποψηφιότητες. Έχει λάβει το βραβείο Stanley Kubrick Britannia για την αριστεία του στον κινηματογράφο από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών το 2004. Το 2014, έλαβε το Kennedy Center Honor, και το 2016, έλαβε ένα Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τη Γαλλική Λεγεώνα της Τιμής.

Ο Χανκς παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Σαμάνθα Λιούες το 1978. Είχαν έναν γιο, τον ηθοποιό Κόλιν Χανκς (γεννήθηκε το 1977),  και μια κόρη, την Ελίζαμπεθ Χανκς (γεννήθηκε το 1982). Χώρισαν το 1987.

Το 1981, ο Χανκς γνώρισε την ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον στο σετ της τηλεοπτικής κωμωδίας Bosom Buddies (1980-1982). Επανενώθηκαν το 1985 στο σετ των Volunteers. Η Wilson είναι ελληνικής και βουλγαρικής καταγωγής και είναι μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πριν την παντρευτεί, η Χανκς άλλαξε στην πίστη της. Ο Χανκς και η Γουίλσον παντρεύτηκαν το 1988 και έχουν δύο γιους. Από το 2019 είναι πολιτογραφημένος ως Έλληνας. Τον Μάρτιο του 2020 μαζί με τη σύζυγό του ήταν από τους πρώτους που έγιναν γνωστοί ότι νόσησαν από κορωνοϊό ενώ βρισκόντουσαν στην Αυστραλία, αλλά το ξεπέρασαν, πήραν εξιτήριο κι επέστρεψαν σπίτι τους στο Λος Άντζελες.

https://www.instagram.com/p/CREajnRFIjP/

Για να τιμήσουμε σήμερα τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του ατάκες:

«Τη χρονιά που γεννήθηκα, το 1956, υπήρξε ένα μεγάλο baby boom, και υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι ουσιαστικά στην ηλικία μου από οποιαδήποτε άλλη γενιά. Οπότε άνετα θα μπορούσαμε να συντρίψουμε αυτές τις νέες γενιές αν το θέλαμε».

«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μοναξιάς και μοναχικότητας. Μπορώ να καταλάβω την έννοια του να είμαι μοναχός για λίγο».

 

«Το παιδί μου θα μπορούσε να πάρει μια άσχημη ακτινογραφία και εγώ θα μπορούσα να λάβω ένα τηλεφώνημα από τον γιατρό που θα μου λέει ότι έχω κάτι κακό να μεγαλώνει μέσα μου και αυτό θα άλλαζε την προοπτική μου για όλα, αμέσως, για το τι είναι και τι δεν είναι σημαντικό».

 

«Η φύση των ταινιών είναι διαφορετική από ό,τι πριν από πέντε χρόνια και όλες πλέον μπορούν να απογειωθούν από τις δυνατότητες της τεχνολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι μπορείς να φανταστείς να συμβαίνει στην οθόνη».

https://www.instagram.com/p/CRGHj-zjDH4/

«Λατρεύω αυτό που κάνω για να ζήσω, είναι η μεγαλύτερη δουλειά στον κόσμο, αλλά πρέπει να επιβιώνεις και να αντέχεις τη μεγάλη προσοχή που δεν αξίζεις πραγματικά και πρέπει να ανταποκριθείς στις επαγγελματικές σου ευθύνες και προσπαθώ πάντα να το εξισορροπώ όλο αυτό με ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό».

 

«Αυτό που είναι ωραίο στη σκηνοθεσία μιας ταινίας και στην ολοκλήρωσή της: είναι ότι Δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο για αυτήν. Ό,τι έγινε έγινε. Αυτό είναι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το αφήσω και να ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα κρίνουν το αποτέλεσμα καλοπροαίρετα».

 

«Η δημιουργία ταινιών αφορά το να πεις μια ιστορία αξιοποιώντας την καλύτερη τεχνολογία που έχεις στη διάθεσή σου».

«Είναι πάντα ένας συνδυασμός φυσικής και ποίησης που με εμπνέει. Είναι δύσκολο να βυθίσεις τη σκέψη σου σε πράγματα όπως το πεδίο του Χαμπλ».

 

«Και δεν είμαι απολιτικός - είμαι πολύ συγκεκριμένος στις πολιτικές μου απόψεις. Αλλά πολλές φορές δεν είναι δουλειά κανενός να γνωρίζει τα πολιτικά μου πιστεύω, εκτός κι αν είστε στο σπίτι μου για δείπνο».

 

«Υπήρχε μια περίοδος στο Λος Άντζελες που αναρωτιόμουν αν μπορεί να χάσω τα πάντα».

https://www.instagram.com/p/CRGFtISh-sf/

«Κατανοώ την έννοια της αισιοδοξίας. Αλλά νομίζω ότι αυτό που υπερισχύει σε μένα είναι η έλλειψη κυνισμού».

 

«Είναι εξίσου δύσκολο το να κάνεις ταινίες με το να παραμείνεις ευτυχισμένος σε έναν γάμο».

 

«Αλλά οι μάχες ενάντια στη μοναξιά που αντιμετώπιζα όταν ήμουν 16 είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που είχα όταν ήμουν 27, και αυτές πάλι ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές που παλεύω στα 44».

«Η ανάγνωση ενός σεναρίου είναι συνήθως τόσο συναρπαστική όσο η ανάγνωση ενός νομικού εγγράφου, οπότε όταν διαβάζεις ένα κείμενο που σε κάνει να νιώθεις σαν να βλέπεις την ταινία, τότε ξέρεις ότι είναι κάτι διαφορετικό».

 

«Αν μπορούσαν να προσφέρουν έναν τρόπο να σε πηγαίνει στο φεγγάρι με την εγγύηση ότι θα επέστρεφες ζωντανός, θα υπέγραφα να πάω».

 

«Αν είσαι αστείος, αν υπάρχει κάτι που σε κάνει να γελάς, τότε κάθε μέρα θα είναι εντάξει».

 

«Νομίζω ότι είναι καλύτερο να νιώθεις καλά παρά να φαίνεσαι καλά».

https://www.instagram.com/p/CRFIZocta7N/

«Μερικοί άνθρωποι πέφτουν να κοιμηθούν το βράδυ και σκέφτονται “Ήταν μια καλή μέρα”. Είμαι ένας από αυτούς που ανησυχούν και αναρωτιέμαι, "σε τι έκανα λάθος σήμερα;"»

 

«Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστήριο γύρω από μένα. Αυτό που κάνω είναι λαμπερό και δέχεται την προσοχή του κόσμου. Αλλά όπως κάθε πραγματική δουλειά απαιτεί την ίδια πειθαρχία και το ίδιο πάθος με οποιαδήποτε άλλη δουλειά που κάνεις επειδή την αγαπάς, είτε πρόκειται για έναν πολύ καλό καπνοδοχοκαθαριστή είτε για έναν εξαιρετικά δημιουργικό καλλιτέχνη».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ