Skip to main content

BEAUTY NEWS

David Gandy: «Δεν είμαι τέλειος, είμαι τελειομανής. Σε ό,τι κάνω βάζω το 110% του εαυτού μου»

Σύμβολο της αρρενωπής ομορφιάς



Πετυχημένο μοντέλο με υψηλές διακρίσεις, σχεδιαστής, αρθρογράφος σε περιοδικά μόδας ο David Gandy, αν και βρέθηκε τυχαία στον χώρο του μόντελινγκ, χρωστάει την επιτυχία του στην επιμονή και τη συνεχόμενη προσπάθειά του να ξεπερνάει τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Ο David James Gandy γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1980 στο Billericay, Essex, οι γονείς του τον πήγαιναν με τη μεγαλύτερή του αδερφή ταξίδια σε όλο τον κόσμο: όπως στα Γκαλάπαγκος, την Ουγκάντα, την Αλάσκα. Ο τρόπος με τον οποίον μεγάλωσε ευθύνεται και για τη μεγάλη του αγάπη για τα ζώα. Ήθελε να γίνει κτηνίατρος αλλά οι βαθμοί του στο σχολείο δεν του επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Στα σχολικά του χρόνια δεν είχε τα χαρακτηριστικά και τη σωματική διάπλαση που απέκτησε μεγαλώνοντας και μάλιστα είχε πέσει θύμα bulling και κοροϊδίας από συμμαθητές του, κάτι που τον έκανε να είναι κλειστός και να μην εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους – επίσης, αυτό τον έκανε να ευαισθητοποιηθεί από μικρή ηλικία για θέματα διαφορετικότητας και ενσυναίσθησης.

Άρχισε να σπουδάζει υπολογιστές και συνέχιζε τις σπουδές του στο μάρκετινγκ, παράλληλα με την πρώτη του δουλειά στην Auto Express και την αγάπη του για τα αυτοκίνητα, όταν το 2001 ο συγκάτοικός του στο Πανεπιστήμιο του Gloucestershire δήλωσε εν αγνοία του τον Gandy σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό για μοντέλα. Η νίκη του στον διαγωνισμό του επέφερε συμβόλαιο με το Select Model Management στο Λονδίνο. Για αρκετά χρόνια, ο Gandy ήταν το κορυφαίο μοντέλο και αντρικό πρόσωπο για τους Ιταλούς σχεδιαστές Dolce & Gabbana που τους εκπροσώπησε στις διαφημιστικές εκστρατείες και τις επιδείξεις μόδας. Σίγουρα θα τον έχεις ξεχωρίσει στις διαφημίσεις του αρώματος Light Blue.

Σε μια βιομηχανία που κυριαρχείται από κοκαλιάρικα μοντέλα, η μυώδης κατασκευή του Gandy προκάλεσε ορισμένους σχεδιαστές μόδας να αλλάξουν τα ανδρικά πρότυπα. Η αύξηση της δημοτικότητάς του και της αναγνώρισης του ονόματος οδήγησε σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εξωφύλλων περιοδικών, φωτογραφιών, συνεντεύξεων και βραβείων.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της καριέρας του, δούλεψε ως μοντέλο για μια ποικιλία εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Shiatzy Chen, Zara, Gant U.S.A., Hugo Boss, Russell & Bromley, H&M, Carolina Herrera, Massimo Dutti και άλλες. Το 2006, έγινε το πρόσωπο των Dolce & Gabbana, πρωταγωνιστώντας κάθε χρόνο στις εκστρατείες ένδυσης και τις επιδείξεις μόδας έως το 2011, συνεργαζόμενος με γυναίκες supermodels όπως οι Gemma Ward, Scarlett Johansson και Naomi Campbell, καθώς και με ανδρικά μοντέλα όπως ο Noah Mills, ο Tony Ward και Adam Senn.

Ο Gandy είναι πιο γνωστός για τη διαφημιστική εκστρατεία του 2007 για το άρωμα Dolce & Gabbana "Light Blue" με τη Marija Vujovic (από τον φωτογράφο Mario Testino), η οποία είχε 11 εκατομμύρια διαδικτυακές επιτυχίες και περιλάμβανε μια τεράστια πινακίδα στην Times Square. Δούλεψε για το ημερολόγιο των Dolce & Gabbana το 2008, που έγινε από τον φωτογράφο Mariano Vivanco. Ενώ επέστρεψε ως το πρόσωπο της δεύτερης εκστρατείας του αρώματος "Light Blue" για το 2010, αλλά αυτή τη φορά με την Anna Jagodzinska. Έκανε επίσης μια σύντομη διαφημιστική ταινία για το W Hotels με την Helena Christensen, με τίτλο "Away We Stay".

Το 2011, ο οίκος μόδας δημοσίευσε τη συνεργασία του David Gandy από τους Dolce & Gabbana, σε ένα φωτογραφικό βιβλίο 280 σελίδων. Το 2012, εμφανίστηκε σε 16 εξώφυλλα περιοδικών και δούλεψε για την Banana Republic, το Lucky Brand Jeans, το El Palacio de Hierro και το Marks & Spencer. Επιπλέον, ορίστηκε ως πρεσβευτής της μάρκας για την Johnnie Walker Blue Label.


Το 2013, οι Dolce & Gabbana κυκλοφόρησαν την τρίτη εκδοχή της εκστρατείας αρώματος "Light Blue", με τον Gandy. Για άλλη μια φορά, ο Mario Testino επιμελήθηκε τη διαφημιστική καμπάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί Κάπρι της νότιας Ιταλίας, αλλά αυτή τη φορά με το ιταλικό μοντέλο Bianca Balti στο γυναικείο ρόλο. Η Bionda Castana, μια βρετανική μάρκα παπουτσιών, κυκλοφόρησε μια ταινία μόδας με τον Γκάντι με τίτλο "David Gandy's Goodnight". Σε αυτό, βρίσκεται να σαγηνεύει πολλές γυναίκες που ανακαλύπτουν αργότερα ότι έχει κλέψει τα παπούτσια τους. Την ίδια χρονιά, στις 26 Σεπτεμβρίου, οι Gandy και Jaguar κυκλοφόρησαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο Escapism. Τον Νοέμβριο, η Marks & Spencer ξεκίνησε τη διαφημιστική καμπάνια των Χριστουγέννων του 2013, "Magic & Sparkle", το διαφημιστικό παραμύθι με θέμα τη Rosie Huntington-Whiteley με την Helena Bonham Carter και τον Gandy. 

Ο Gandy έχει προταθεί κι έχει λάβει πολλά βραβεία στη βιομηχανία του μόντελινγκ. Το 2008, το ισπανικό περιοδικό Glamour τον ονόμασε «Το πιο όμορφο διεθνές αρσενικό πρόσωπο» σε μια εκδήλωση στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Στις 26 Ιουνίου 2009, το περιοδικό Forbes τον κατέταξε ως το τρίτο πιο επιτυχημένο ανδρικό μοντέλο στον κόσμο, πίσω από τους Matt Gordon και Sean O'Pry. Το 2010, ήταν ο πρώτος άντρας που διορίστηκε ποτέ για το "Model of the Year" από το British Fashion Council (BFC) και η ShortList τον ονόμασε "Face of Today" το 2011.

Η Evening Standard συμπεριέλαβε τον Gandy στη λίστα με τους «1.000 πιο σημαντικούς ανθρώπους του Λονδίνου» για το 2011 και ξανά για το 2012. Για δεύτερη φορά, η BFC τον όρισε για το "Model of the Year" το 2012. Οι αναγνώστριες του Glamour τον ψήφισαν έναν από τους "100 πιο σέξι άνδρες του 2012" και κατατάχθηκε #17 από τους «50 καλύτερα ντυμένους στη Βρετανία» από το περιοδικό GQ Magazine το 2012. Στο τέλος του 2012, η ​​Models.com τον κατατάσσει # 4 στη λίστα των "Money Guys" και # 5 στη λίστα "Top Icons".

Τα επόμενα χρόνια κέρδισε κι άλλους τίτλους και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην κατάταξη των πετυχημένων κι αναγνωρισμένων μοντέλων – με τις αναγνώστριες του Cosmopolitan να τον έχουν ψηφίσει ως τον πιο σέξι άντρα στον κόσμο.

Στα σαράντα του συνεχίζει να συμμετέχει σε έργα που σχετίζονται με τη μόδα αλλά και σε προσωπικά πρότζεκτ, όπως η σύνταξη άρθρων για την British Vogue, η σύνταξη κριτικών για αυτοκίνητα για το British GQ, η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά και η φιλανθρωπική εργασία, ειδικά για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Gandy δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Διαθέτει ένα αεικίνητο μυαλό που τον αφήνει να κοιμηθεί ελάχιστα. Κοιμάται αργά, κοιμάται λίγο και όπως δηλώνει ο ίδιος σκέφτεται συνέχεια. Δεν είναι λίγοι οι φίλοι του που αναρωτιούνται «μα καλά μου έστειλες mail στις 2.30 τα ξημερώματα». Ο ίδιος δηλώνει «Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που απασχολούν το μυαλό μου. Μου συμβαίνει να ξυπνάω συχνά και να σκέφτομαι: αυτό είναι μια εξαιρετική ιδέα».

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ