Skip to main content

BLOGS

«Πρέπει να κάνεις ειρήνη με τον εαυτό σου» Naomi Watts

Στα 54 της έχει βρει τις ισορροπίες της και συνεχίζει να ξεχωρίζει 



Μας έχει χαρίσει μερικές ωραίες ερμηνείες ενώ η παρουσία της σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη όπως και το στιλ της που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η Naomi Ellen Watts (Ναόμι Έλεν Γουότς) γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1968 και είναι Βρετανοαυστραλή ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Αυστραλιανή τηλεόραση, σε σειρές όπως τις «Hey Dad..!» (1990), «Brides of Christ» (1991) και «Home and Away» (1991). Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1986 στο δράμα «For Love Alone». Στη συνέχεια, είχε ρόλους σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, όπως η ταινία τρόμου του 1996 «Children of the Corn IV: The Gathering», όπως επίσης και σε τηλεοπτικές και ανεξάρτητες ταινίες.

Έλαβε πολύ καλές κριτικές για την ερμηνεία της στο ψυχολογικό θρίλερ του 2001 «Οδός Μαλχόλαντ» (Mulholland Drive), όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Τζάστιν Θέρουξ και Λόρα Χάρινγκ. Τον επόμενο χρόνο, έλαβε δημόσια αναγνώριση με τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη ταινία τρόμου «Σήμα Κινδύνου» (The Ring). Το 2004, ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και για το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας για την ερμηνεία της ως Κριστίνα Πεκ στο δράμα του 2003, 21 Γραμμάρια (21 Grams), όπου συμπρωταγωνιστούσε πλάι στον Σον Πεν.

https://www.instagram.com/p/B68ZgB8HCJb/

Ακόμη, έχει πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ του 2005 της ταινίας «Κινγκ Κονγκ» (King Kong), στο ριμέικ του 2006 της ταινίας «Βαμμένο Πέπλο» (Painted Veil), στο θρίλερ «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» (Eastern Promises) του 2007 και στο θρίλερ «The International» του 2009. Το 2010, συμπρωταγωνίστησε και πάλι πλάι στον Σον Πεν στο δράμα «Παιχνίδια Συνωμοσίας» (Fair Game). Το 2012, πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Impossible». Για την ερμηνεία της στην ταινία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Το 2002, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 ομορφότερους ανθρώπους. Το 2006, έγινε πρέσβειρα καλής θελήσεως του Κοινού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον ιό HIV και τη νόσο AIDS, το οποίο βοηθά στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν το AIDS. Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς εράνους για αυτόν το σκοπό και παρουσιάζεται ως εναρκτήριο μέλος των Βραβείων AIDS Red Ribbon.

Η Watts είχε σχέση με τον σκηνοθέτη Στίβεν Χόπκινς τη δεκαετία του 1990 και με τον ηθοποιό Χιθ Λέτζερ από τον Αύγουστο του 2002 έως τον Μάιο του 2004. Την Άνοιξη του 2005, ξεκίνησε η σχέση της με τον ηθοποιό Λιβ Σράιμπερ. Ο πρώτος γιος του ζευγαριού, Αλεξάντερ «Σάσα» Πιτ, γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 2007 στο Λος Άντζελες και ο δεύτερος γιος του ζευγαριού, Σάμιουελ «Σάμι» Κάι γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στη Νέα Υόρκη. Μετά από μια προσωρινή αποχή από την υποκριτική, επέστρεψε με το The International, την πρώτη της ταινία αφότου έγινε μητέρα. Η Γουότς δήλωσε τον Απρίλιο του 2010, ότι θα έκανε και τρίτο παιδί αν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα είναι κορίτσι. Τον Σεπτέμβριο του 2016, το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του. Από το 2017, βρίσκεται σε σχέση με τον βραβευμένο ηθοποιό Μπίλι Κρούνταπ.

https://www.instagram.com/p/B969RV8nBEO/

Σκέφτηκε να στραφεί στο Βουδισμό, καθώς απέκτησε ενδιαφέρον για τη θρησκεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Βαμμένο Πέπλο (The Painted Veil). Έχει δηλώσει σχετικά με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, «Έχω κάποια πίστη αλλά δεν είμαι αυστηρή βουδίστρια ή κάτι παρόμοιο ακόμα». Εξασκεί τον Υπερβατικό διαλογισμό, μια μέθοδο διαλογισμού, βασισμένη στη Βεδική παράδοση.

Τιμώντας σήμερα τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις της

 

«Ο πόνος είναι τόσο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Νομίζω ότι ως καλλιτέχνης πρέπει να δοκιμαστείς στο να υποφέρεις».

 

«Υπήρχε μια στιγμή που κατηγορούσα πάρα πολύ τον τρόπο που ένιωθα στο L.A, ότι ήταν ένα κενό δημιουργικότητας, χιούμορ ή οτιδήποτε οργανικό, και ήμουν πραγματικά θυμωμένη με αυτό το μέρος. Αλλά σήμερα αισθάνομαι εντελώς διαφορετικά - λατρεύω το L.A.!»

https://www.instagram.com/p/CAsxWePn8Iu/

«Πάντα μου αρέσει να είμαι σε συντροφιά γυναικών. Αγαπώ την καλή συζήτηση και το υπέροχο κρασί».

 

«Έχω μεγαλύτερη προτίμηση προς το δραματικό είδος. Με ενδιαφέρει. Είτε στα βιβλία που διαβάζω, οι πίνακες που μου αρέσουν, έχουν πάντα μια έφεση και προς τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων»

 

«Είχα φτάσει σε ένα σημείο όπου πραγματικά πίστευα ό,τι με αποκαλούσαν: “όχι σέξι”, ‘”όχι αστεία”, “πολύ αυστηρή”, “απελπισμένη”. Όλες αυτές οι ετικέτες που μου έδωσαν, τις αποδέχτηκα γιατί δεν μου είχε απομείνει ίχνος από τον αληθινό μου εαυτό».

 «Αν πρέπει να δημιουργήσω ταινίες, να σκηνοθετήσω ταινίες, ή οτιδήποτε άλλο για να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο το Χόλιγουντ αντιμετωπίζει τις ηλικιωμένες γυναίκες, θα το κάνω. Αν πρέπει να παραβιάσω τους κανόνες, θα το κάνω. Αν πρέπει να τους σπάσω, θα το κάνω».

 

«Ήταν η απόλυτη αφέλεια που με έφερε στο Χόλιγουντ. Νόμιζα ότι θα συνέβαινε αμέσως. Είπα στον εαυτό μου “δώσε 5 χρόνια περιθώριο, δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι εδώ μετά από αυτό αν δεν συμβεί”. Μάλλον συνέβη δέκα χρόνια αργότερα!»

 

«Δεν είμαι αυτό το σκοτεινό, στριμμένο άτομο. Ναι, έχω τους δαίμονες μου και αυτός είναι ο τρόπος μου να τους ξορκίζω. Τους βγάζει προς τα έξω - και καλύτερα να είναι έξω ό, τι μέσα μου».

https://www.instagram.com/p/CD4WXQLHlO2/

«Είναι πάντα αμήχανο να βγάζεις τα ρούχα σου σε ένα φιλμ. Το να το κάνεις όμως με μια γυναίκα μοιάζει πολύ ασφαλέστερο από ό,τι με έναν άνδρα Ξέρεις ότι μπορείς να πεις, "Μην με πιάσεις εκεί: Εκεί φαίνεται η κυτταρίτιδα μου"!»

 

«Στο γύρισμα είναι όπου νιώθω άνετα. Στο κόκκινο χαλί, το να μιλάω για την ταινία, το να εξηγώ τη ζωή μου, δεν έρχεται φυσικά. Υποθέτω ότι είναι όλα απαραίτητα, αλλά δεν είναι αυτό το δυνατό μου στοιχείο».

 

«Υπάρχει ένα σύνολο κανόνων εκεί έξω που λένε ότι όλα τελειώνουν έως τα 40. Ελπίζω να μπορέσω να το αψηφήσω αυτό γιατί αγαπώ πραγματικά τη δουλειά μου».

 «Φοβόμαστε τόσο πολύ τον θάνατο στον πολιτισμό μας, αλλά νομίζω ότι αν το καταλάβουμε καλύτερα, τότε θα εκτιμήσουμε τη ζωή που έχουμε περισσότερο».

 

«Πρέπει να κάνετε ειρήνη με τον εαυτό σας. Το κλειδί είναι να βρείτε την αρμονία σε αυτά που έχετε».

 

«Μακάρι να είχα αρχίσει να κάνω παιδιά νωρίτερα, έτσι θα μπορούσα να είχα μερικά ακόμη».

https://www.instagram.com/p/CFH9CVXHp6I/

«Δεν είμαι σίγουρη γιατί εξακολουθώ να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως 28χρονη - ίσως αυτό είναι το σημείο από το οποίο αρχίζει κάποιος να μεγαλώνει, και τότε αισθάνεται ότι μένει το ίδιο για πάντα».

 

«Όσο τα παιδιά μου με κρατούν νέα, έχουν επίσης το αντίστροφο αποτέλεσμα όταν δεν έχω την ενέργεια».

 

«Το σημαντικότερο μέρος όπου ψάχνω για αναγνώριση είναι από τη μητέρα μου. Είναι αυτό το κοριτσάκι μέσα μου που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

«Παρά το ό,τι λέγεται για την έλλειψη των ρόλων, σκοπεύω να συνεχίσω να δουλεύω. Σίγουρα τώρα οι ρόλοι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενδιαφέροντες - υποδυόμενη μητέρες, διαζευγμένες… Νομίζω ότι θα είναι συναρπαστικό να παίζεις τη μητέρα εφήβων. Όσο μεγαλύτερη είναι η ζωή σου, τόσο πιο ουσιαστική γίνεται».

«Το να σου έρχεται η επιτυχία όταν είσαι πιο μεγάλη έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Τώρα ξέρω πώς θέλω να ντύνομαι, ξέρω σε ποιο σπίτι θέλω να ζήσω, καθώς ξέρω περισσότερα για τον εαυτό μου, και αυτό ισχύει και για τους ρόλους που θέλω να παίξω και για ποια μέρη του εαυτού μου θέλω να εκφράσω. Είμαι περισσότερο σε επαφή με τον εαυτό μου».

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;