Skip to main content

BLOGS

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας» George Michael

Γεννήθηκε σαν σήμερα και εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τον έρωτα και τη ζωή με τα τραγούδια του



Από το Last Christmas, ως την κραυγή του Freedom, τον ρομαντικό ψίθυρο του Careless whisper έως την ιαχή του «Ι want your sex», η φωνή του ήταν η φωνή μιας γενιάς, η φωνή μιας αγάπης ελεύθερης, η φωνή που μαγνήτιζε, παρηγορούσε, αλλά και ξεσήκωνε. Η φωνή που συνεχίζει να ηχεί και να πάλλεται μέσα μας.

Ο Τζορτζ Μάικλ (George Michael, πραγματικό όνομα: Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, 25 Ιουνίου 1963 - 25 Δεκεμβρίου 2016) ήταν Βρετανός τραγουδιστής συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός κυπριακής καταγωγής. Έγινε παγκοσμίως γνωστός κυρίως κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990, ενώ θεωρείται ακόμα και μετά θάνατον σημαντικό ταλέντο στη μουσική και διέθετε μεγάλο φωνητικό εύρος. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί ως σόουλ τραγουδιστής, αν και το έργο του είναι πιο κοντά στην ποπ παρά τη σόουλ. Έχει πουλήσει περισσότερους από 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες. Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid, το οποίο τραγούδησε το Do They Know It's Christmas?. Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986 και από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Τζορτζ Μάικλ έφτασε 7 φορές στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτ και 8 φορές στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της 35ετούς καριέρας του κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων έξι Βραβείων Brit, πέντε MTV Video Music Awards, ενός βραβείου MTV Europe Music Awards, τεσσάρων American Music Awards, δύο Βραβείων Γκράμι και άλλα. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα τραγούδια παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004. Κατά τα έτη 2006 έως 2008, ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία με την ονομασία 25 Live tour.

 

Ο Τζόρτζ Μάικλ είχε συνεργαστεί και τραγουδήσει και με άλλους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως: Γουίτνεϊ Χιούστον, Έλτον Τζον, Ρόμπι Γουίλιαμς, Τζάνετ Τζάκσον, Μαίρη Τζ. Μπλάιζ, Bono, Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, Μαντόνα, Μπιγιονσέ, Band Aid, Αρίθα Φράνκλιν, Queen, Boy George, Αντέλ, Λουτσιάνο Παβαρόττι, Ντέιβιντ Μπόουι, Άνι Λένοξ, Στίβι Γουόντερ, Ρέι Τσαρλς, Τόνι Μπένετ και άλλους.

Στις 14 Μαρτίου του 2014, κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο φτάνοντας στην πρώτη θέση των charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

https://www.instagram.com/p/CQilWR1A5lG/

Σήμερα με αφορμή την επέτειο της γέννησής του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας».

 

«Δεν υπάρχει παρηγοριά στην αλήθεια, ο πόνος είναι το μόνο που θα βρείτε».

 

«Πιστεύω ακόμα ότι η μουσική είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο».

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ ότι η σεξουαλικότητά μου είναι σωστή ή λάθος Για μένα πάντα το σημαντικό ήταν να βρω το κατάλληλο άτομο».

 

«Όποιος αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή για να κάνει αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Νοσοκόμες, γιατροί, δάσκαλοι: αυτοί είναι οι άνθρωποι που αξίζουν την προσοχή μας αυτές τις μέρες».

 

«Ποτέ δεν με ενδιέφερε να σκεφτώ ως ποπ σταρ. Οι άνθρωποι πάντα πίστευαν ότι ήθελα να είμαι σοβαρός μουσικός, αλλά δεν το ήθελα, απλά ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι ήμουν απόλυτα σοβαρός για την ποπ μουσική».

«Το Εγώ μου είναι ικανοποιημένο».

 

«Ξέρω ότι έχω μια πολύ αυτοκαταστροφική τάση από τη στιγμή που η μητέρα μου πέθανε, πρέπει να είμαι ειλικρινής».

 

«Έχω το κοινό που μου αξίζει. Ή τουλάχιστον έχω το κοινό που αντιπροσωπεύει το είδος των ανθρώπων που μου αρέσουν».

«Ορίζω τη σεξουαλικότητά μου ως προς τους ανθρώπους που αγαπώ».

 

«Είναι σημαντικό για μένα ότι πρέπει να είμαι ελεύθερος να εκφράζομαι».

 

«Νομίζω ότι για τους περισσότερους από εμάς, οι μεγαλύτερες αδυναμίες μας είναι σεξουαλικές».

«Έχω περισσότερη αγάπη, επιτυχία και ασφάλεια από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ».

 

«Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική μου ζωή ήταν πολύ πιο ταραγμένη από ό, τι άφησα».

«Έχω γράψει ένα ολόκληρο έργο για το οποίο είμαι απίστευτα περήφανος».

 

«Χρειάζεται τόση δύναμη για να πεις στο Εγώ σου, “Ξέρεις τι; Θα με κρατήσεις μόνο, οπότε πρέπει να σε αγνοήσω"».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ