Skip to main content

BLOGS

«Νιώθω πραγματικά περήφανη για το πού βρίσκονται οι γυναίκες αυτή τη στιγμή και για όσα έχουν πετύχει» Cameron Diaz

Γιορτάζει τα 51α γενέθλιά της και απολαμβάνει όλα όσα έχει καταφέρει



Όμορφη, πετυχημένη, ταλαντούχα. Η Κάμερον Ντίαζ (Cameron Michelle Diaz) γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1972 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο, παραγωγός και συγγραφέας. Συχνά εμφανίστηκε σε κωμωδίες ενώ απέκτησε αναγνωρισιμότητα και από δραματικούς ρόλους. Είχε 4 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, 3 υποψηφιότητες για βραβείο Screen Actors Guild Award και έλαβε ένα βραβείο New York Film Critics. Το 2013 έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός άνω των 40 ετών στο Χόλιγουντ. Το 2018, σύμφωνα με το box office των ΗΠΑ τα συνολικά έσοδα της Ντίαζ ξεπερνούσαν τα $3 δις ενώ τα έσοδά της παγκοσμίως ξεπερνούσαν τα $7 δις. Έτσι θεωρείται η πέμπτη πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στις ΗΠΑ.

Γεννημένη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, η Ντίαζ μεγάλωσε στο Long Beach. Ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite Model Management. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο σε ηλικία 21 ετών στην κωμωδία Η Μάσκα (1994), μαζί με τον Τζιμ Κάρεϊ. Έκανε ένα γκεστ στην ταινία Ο Γάμος του Καλύτερού Μου Φίλου (1997) πριν εμφανιστεί στον ομώνυμο ρόλο στην κωμωδία Κάτι Τρέχει με την Μαίρη (1998), η οποία τής χάρισε φήμη και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Οι δυο επόμενες ταινίες - το δράμα Any Given Sunday και η ταινία φαντασίας Being John Malkovich (και οι δυο 1999) - χάρισε φήμη στην Ντίαζ και κέρδισε την δεύτερη υποψηφιότητα της για Χρυσή Σφαίρα.

Κέρδισε τρίτη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία Vanilla Sky (2001) και εμφανίστηκε σε δημοφιλείς ταινίες στις αρχές της δεκαετίας 2000, μεταξύ των οποίων Οι Άγγελοι του Τσάρλι (2000) και η συνέχεια Οι Άγγελοι του Τσάρλι (2003) και ως ηθοποιός φωνής στην σειρά Σρεκ (2001-2010). To 2003 συμμετείχε στην επική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε Gangs of New York, για την οποία κέρδισε την τέταρτη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Οι υπόλοιπες ταινίες της περιλαμβάνουν τις δραματικές κωμωδίες In Her Shoes (2005) και The Holiday (2006) και το ψυχολογικό θρίλερ The Box (2009). Έκανε ένα γκεστ στην ταινία The Green Hornet το 2011 και ακολούθησαν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις κωμωδίες Bad Teacher (2011) και The Other Woman (2014).

Μετά την συμμετοχή της στην ταινία Annie (2014), επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από την υποκριτική. Είναι η συγγραφέας δυο βιβλίων υγείας : The Body Book (2013), ένα μπεστ-σέλλερ σύμφωνα με τους New York Times, και The Longevity Book (2016).

Παντρεύτηκε τον μουσικό Μπέντζι Μέιντεν στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια στις 5 Ιανουαρίου 2015, σε μια εβραϊκή τελετή, παρόλο που κανένας τους δεν έχει εβραϊκή καταγωγή. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί δέκα μήνες νωρίτερα χάρη στην στενή τους φίλη και πλέον κουνιάδα, Νικόλ Ρίτσι. Στις 3 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσαν την γέννηση της κόρης τους, Ράντιξ Κλόε Μέιντεν. Η κόρη τους γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019 στο ιατρικό κέντρο Cedar's Sinai στο Λος Άντζελες.

cameron

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Οι γυναίκες είναι σε θέση να κάνουν τόσα πολλά αυτές τις μέρες, σωματικά, συναισθηματικά, μέσα σε σχέσεις και καριέρα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στα οποία έχουν εξελιχθεί οι γυναίκες και νιώθω πραγματικά περήφανη για το πού βρίσκονται οι γυναίκες αυτή τη στιγμή».

 

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι γυναίκες, αντί να ανησυχούμε για αυτά που δεν έχουμε, είναι να αγαπάμε όσα διαθέτουμε».

 

«Όποτε δεν χρειάζεται να φοράω μακιγιάζ, είναι μια καλή μέρα».

 camb

«Ο μπαμπάς μου πάντα μου έλεγε ότι αν σε προκαλούν σε έναν αγώνα μετά το σχολείο, πες τους ότι δεν θα περιμένεις-μπορείς να τους κλωτσήσεις τώρα».

 

«Θα μου άρεσε μια οικογένεια. Είμαι στην ηλικία που η επιθυμία για ένα παιδί δυναμώνει. Αλλά ποιος ξέρει».

 

«Οι τύψεις σας δεν αφορούν αυτό που κάνατε, αλλά αυτό που δεν κάνατε. Αξιοποιώ λοιπόν κάθε ευκαιρία».

 cama

«Τα πάντα είναι ρίσκο, παρεμπιπτόντως, αυτές τις μέρες. Κάθε ταινία που κάνεις είναι ρίσκο. Δεν υπάρχει εγγύηση».

 

«Ο κόσμος πιστεύει ότι προσπαθώ να κάνω μια δήλωση μόδας επειδή δεν φοράω ποτέ σουτιέν. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαι αγοροκόριτσο στην καρδιά μου».

 

«Τηγανητές πατάτες. Τις αγαπώ. Μερικοί άνθρωποι είναι άνθρωποι της σοκολάτας και των γλυκών. Εγώ λατρεύω τις τηγανητές πατάτες. Αυτές και το χαβιάρι».

 camd

«Πάντα ήμουν μεγάλη θαυμάστρια της Τζούλια Ρόμπερτς. Χωρίς αυτήν πώς θα ήταν ο κόσμος;»

 

«Είμαι όπως κάθε άλλη γυναίκα: με μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα, αλλά τίποτα να φορέσω: Οπότε φοράω απλώς τζιν».

 

«Είναι σημαντικό να είσαι ενεργός για τα ζητήματα που είναι σημαντικά για εσένα ... Έτσι κάνουμε αλλαγές σε αυτόν τον κόσμο».

 came

«Πίστεψέ με, μπορεί να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα όταν είσαι δεκαέξι χρονών σε μια ξένη χώρα χωρίς κανένας ενήλικας να σου λέει πότε να γυρίσεις σπίτι».

 

«Μεγάλωσα με πολλά αγόρια. Μάλλον έχω πολλή τεστοστερόνη για γυναίκα».

 

«Πάντα θα θέλω να κάνω ό,τι είναι στην καρδιά μου και αν δεν πληρώνομαι για αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δεν πειράζει. Θα το κάνω αν σημαίνει κάτι για μένα και θέλω να είμαι μέρος του».

 camc

«Τα παιδιά με αποκαλούσαν “σκελετό” ως παιδί γιατί ήμουν τόσο αδύνατη».

 

«Δεν το λέω αρκετά συχνά αλλά είμαι απόλυτα άνετη με το σώμα μου. Μου αρέσει το σώμα μου, δεν το θεωρώ κακό, νομίζω ότι έχω ωραίο σώμα, είμαι ευχαριστημένη με αυτό».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.