Skip to main content

CELEBS

«Μπορείς να είσαι χίλιες διαφορετικές γυναίκες. Είναι δική σου επιλογή ποια θέλεις να είσαι» Salma Hayek

Δυναμική, ταλαντούχα, και όμορφη, στα 56 της συνεχίζει ακάθεκτη να μας γοητεύει



Αεικίνητη, γοητευτική, με μεσογειακό ταπεραμέντο ξεχωρίζει για τις ερμηνείες και την ομορφιά της. Η Salma Hayek γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1966 στο Μεξικό. Κόρη ενός Λιβανέζου πατέρα και μιας Ισπανίδας μητέρας, καθιερώθηκε ως η πρώτη Μεξικανή ηθοποιός που έγινε αναγνωρίσιμη στα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, έπειτα από την Ντολόρες Ντελ Ρίο. Στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, εξελίχθηκε ως αναγνωρίσιμη ηθοποιός σαπουνόπερας στο Μεξικό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να μεταβεί στο Λος Άντζελες. Εκεί την ανακαλύπτει ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και κερδίζει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Desperado. Η επιτυχία της ταινίας την βοήθησε ώστε να καθιερωθεί στον χώρο. Η μέγιστη διάκρισή της, ήταν η υποψηφιότητά της για το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στην ταινία Φρίντα το 2002.

Η Χάγιεκ κέρδισε το βραβείο Emmy Daytime για Εξαιρετική Σκηνοθεσία σε Παιδιά / Νεολαία / Οικογένεια για το The Maldonado Miracle το 2004 και έλαβε υποψηφιότητα για Emmy Primetime για Εξαιρετική Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά, αφού πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική κωμωδία-δράμα του ABC, Ugly Betty, το 2007. Τον Ιανουάριο του 2012, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, σε ειδική εκδήλωση μαζί τον σύζυγό της Φρανσουά Πινό, με τον οποίο έχει μια κόρη. Επίσης, πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του NBC 30 Rock από το 2009 έως το 2013. Το 2017, ήταν υποψήφια για ένα Independent Spirit Award για τον ρόλο της στο Beatriz at Dinner.

Μερικές από τις πρόσφατες ταινίες της περιλαμβάνουν Grown Ups (2010), Puss in Boots (2011), Grown Ups 2 (2013), Tale of Tales (2015), Sausage Party (2016), The Hitman's Bodyguard (2017), Like a Boss (2020), και ο σωματοφύλακας της γυναίκας του Χίτμαν (2021).

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι “η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή”, και λέω ότι το πιο απελευθερωτικό πράγμα για την ομορφιά είναι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ο θεατής. Αυτό μας δίνει δύναμη να βρούμε την ομορφιά σε μέρη όπου οι άλλοι δεν έχουν τολμήσει να κοιτάξουν, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας».

 

«Μπορεί να είσαι χίλιες διαφορετικές γυναίκες. Είναι δική σας επιλογή ποια θέλετε να είστε. Πρόκειται για την ελευθερία και την κυριαρχία. Γιορτάζεις αυτό που είσαι. Λες: “Αυτό είναι το βασίλειό μου”».

 

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να πιστεύεις σε κάτι τόσο έντονα ώστε να μην αποθαρρύνεσαι ποτέ».

 

«Η προφορά μου ήταν φρικτή. Στο Μεξικό, κανείς δεν λέει: “Μιλάτε αγγλικά με καλή προφορά”. Είτε μιλάτε αγγλικά είτε δεν μιλάτε: Όσο μπορείτε να επικοινωνείτε, κανείς δεν νοιάζεται».

 https://www.instagram.com/p/CS497TgP6lX/

«Η ζωή είναι σκληρή; και αν έχετε την ικανότητα να γελάτε με αυτό, έχετε τη δυνατότητα να το απολαύσετε».

 

«Είμαι τόσο τυχερή. Είμαι το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο, πραγματικά. Και ακόμα με πρόσβαση σε όλα όσα θα μπορούσα ενδεχομένως να θέλω, εξακολουθώ να λέω "Ω, τι θα φορέσω σήμερα;" Δεν έχει τέλος αυτή η ερώτηση!»

 

«Θα σου πω, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στη ζωή από το να ανθίζεις αργά. Πιστεύω ότι η επιτυχία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε ηλικία».

 

«Αν κάνω δίαιτα και ασκηθώ, είμαι πάντα σε κακή διάθεση. Προτιμώ να είμαι λίγο πιο βαριά αλλά με καλή διάθεση».

 https://www.instagram.com/p/CSQVZnlFdmc/

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι θύμα σωματικής κακοποίησης. Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνες».

 

«Όλοι έχουν μια αδυναμία. Η δική μου είναι το φαγητό».

 

«Θέλω το κοριτσάκι μου να μου πει ποια είναι για να την ενθαρρύνω και να μην της επιβάλλω τις επιθυμίες μου στη ζωή της. Θέλω να κάνει μεγάλα όνειρα και να ξέρει ότι αν είναι πρόθυμη να το κερδίσει, μπορεί να έχει τα πάντα - και να γίνει το οτιδήποτε».

 

«Έχω αποδείξει στον εαυτό μου ότι αν πιστεύω σε κάτι και βάλω το μυαλό μου σε αυτό, ότι μπορώ πραγματικά να το καταφέρω».

 https://www.instagram.com/p/CTUZkRcLgUg/

«Το να είσαι μητέρα είναι πιο εξαντλητικό από το να δουλεύεις και μερικές φορές πιέζω τον εαυτό μου πάρα πολύ και παθαίνω υπερκόπωση. Μπορώ να εκτιμήσω πόσο εξαντλητικό πρέπει να είναι για τις γυναίκες που πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνες τους όλη την ώρα».

 

«Η παραγωγή είναι κόλαση, η συγγραφή είναι απογοητευτική, η υποκριτική είναι πραγματικά ικανοποιητική, η σκηνοθεσία είναι παράδεισος».

 

«Πριν αποκτήσω το παιδί μου, τα ζώα ήταν η ζωή μου. Κοιμόμουν με τέσσερα σκυλιά στο κρεβάτι μου».

 

«Αυτό που κάποτε ήταν μια έκφραση του ποια ήμουν - η υποκριτική - έγινε επίσης το κρησφύγετό μου».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός