Skip to main content

BLOGS

«Φοβάμαι τα πάντα. Αλλά ίσως όταν φοβάσαι τα πάντα, φαίνεται σαν να μην φοβάσαι τίποτα» Natalie Portman

Στα 42 της ξέρει να μη φοβάται να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να αποτελεί πηγή έμπνευσης



Πολλά παιδιά θαύματα που έκαναν νωρίς την εμφάνισή τους στον χώρο του θεάματος, ατύχησαν μεγαλώνοντας και δεν συνέχισαν την υποσχόμενη καριέρα τους, κάτι που δεν ισχύει για την ίδια, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να ξεχωρίζει με ό,τι καταπιάνεται, είτε πρόκειται για τον κινηματογράφο, τη συγγραφή παιδικών βιβλίων ή την προσωπική της ζωή ή τις σπουδές της στο Harvard. Έχουν περάσει 30+ χρόνια απ’ όταν έκανε την εμφάνισή της στο Λεόν σε μια ταινία κι έναν ρόλο που ήδη από την ηλικία των 9 ετών την έκανε να ξεχωρίσει και να της υποσχεθεί ένα λαμπρό μέλλον στην υποκριτική και τον κινηματογράφο και η πορεία της είναι συνεχώς ανερχόμενη και εκείνη καλύτερη από ποτέ.

Η Νάταλι Πόρτμαν (Natalie Portman) γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1981 είναι Ισραηλινο-αμερικανίδα ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1990 με το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Léon (1994). Συνέχισε παίζοντας μεγάλους ρόλους σε ταινίες όπως Όμορφα Κορίτσια (Beautiful Girls, 1996) και Η Μητέρα Μου Κι Εγώ (Anywhere but Here, 1999) πριν αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα με το ρόλο της Αμιντάλα στην τριλογία Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars). Το 2005 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Εξ Επαφής (Closer, 2004). Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία V for Vendetta, για την οποία κέρδισε Saturn Award. Άλλες ταινίες της είναι Τα Φαντάσματα του Γκόγια (Goya's Ghosts, 2006), Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά (The Other Boleyn Girl, 2008) και Thor (2011).

Το 2011, η Πόρτμαν βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Μαύρος Κύκνος (Black Swan, 2010). Το 2016 ξεχώρισε για την ερμηνεία της ως Jackie, στην ομώνυμη ταινία.

Είναι παντρεμένη με τον Μπέντζαμιν Μίλιπεντ από το 2012 κι έχουν μια κόρη, την Amalia. Στο βιογραφικό της υπάρχουν οι ιδιότητες: μοντέλο, ηθοποιός ταινιών, παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, σεναριογράφος, ηθοποιός θεάτρου, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παραγωγός.

 

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Δεν μου αρέσει να μελετώ. Μισώ τη μελέτη. Μου αρέσει να μαθαίνω. Η μάθηση είναι όμορφη».

 

«Οι έξυπνες γυναίκες αγαπούν τους έξυπνους άνδρες περισσότερο από ό,τι οι έξυπνοι άνδρες αγαπούν τις έξυπνες γυναίκες».

 

«Δεν νομίζω ότι ήμουν ποτέ πραγματικά ερωτευμένη, είμαι σίγουρη ότι θα είμαι κάποια μέρα. Είχα αρκετά ερωτοχτυπήματα, αν και δεν ήμουν ποτέ του στιλ “Μπραντ Πιτ”».

 

«Είμαι Δίδυμος, γι' αυτό αλλάζω γνώμη κάθε μέρα».

 https://www.instagram.com/p/CtQboO7NSb7/

«Τα εμφυτεύματα στήθους με ενοχλούν ως ιδέα. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου ελκυστικά».

 

«Φοβάμαι τα πάντα. Αλλά ίσως όταν φοβάσαι τα πάντα, φαίνεται σαν να μην φοβάσαι τίποτα».

 

«Όταν ένας άντρας μου λέει ότι είμαι χαριτωμένη, δεν είναι κάτι επιθυμητό. Το “χαριτωμένη” μοιάζει περισσότερο με αυτό που θέλεις να είναι το κατοικίδιό σου».

 

«Δεν είμαι πεπεισμένη για το γάμο. Το διαζύγιο είναι τόσο εύκολο, και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να παντρευτούν οι ομοφυλόφιλοι αφαιρεί μεγάλο μέρος της σημασίας του γάμου. Η δέσμευση σε ένα άτομο είναι ιερή».

 

«Τα βραβεία είναι τόσο περιττά, γιατί νομίζω ότι επιβραβευόμαστε τόσο πολύ από τη δουλειά μας, κάνοντάς την. Το έργο μας είναι από μόνο του η ανταμοιβή».

 

«Είμαι πάντα στο τηλέφωνο γιατί συνήθως δεν είμαι με τους ανθρώπους με τους οποίους θέλω να είμαι».

 https://www.instagram.com/p/CtQbaY9OpZR/

 «Υπάρχει πάντα πίεση, από άλλους ανθρώπους και τον εαυτό σας. Αν είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνισή σας απ’ όταν γεννηθήκατε, τότε τι θα κάνετε όλη σας τη ζωή; Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε νέα πράγματα και να βρούμε καλύτερους τρόπους για να κάνουμε πράγματα γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που μας δίνεται».

 

«Έχω κοντραριστεί με τους παραγωγούς στο παρελθόν, ακόμη και με σκηνοθέτη Τους είδα να είναι καταχρηστικοί. Πολλοί άνθρωποι στο σετ φοβούνται να πουν πράγματα όταν δεν αντιμετωπίζονται σωστά».

 

«Τείνω να κλίνω σε ισχυρές γυναικείες ιστορίες. Θέλω να φτιάξω πράγματα που δεν υπάρχουν ήδη εκεί».

 

«Είμαι πολύ σκληρή για τον εαυτό μου γενικά».

 

«Μου αρέσει να είμαι μαμά, αλλά είναι πολύ πιο εντατική δουλειά από το να είμαι ηθοποιός. Όχι ότι θέλω μια άδεια από το να είμαι μαμά. Είναι που ίσως να είχα αυτή την εντύπωση πριν ότι οι μαμάδες είναι σαν να μην δουλεύουν. Αλλά δουλεύουν περισσότερο από οποιονδήποτε».

 

«Υπάρχουν ταινίες όπου μας ενδιαφέρει να δούμε τη ζωή των ανθρώπων χωρίς να συμφωνούμε με αυτό που κάνουν».

 

 «Πάντα πιστεύω ότι τα πιο ρομαντικά βιβλία ή ταινίες είναι εκείνα όπου το ειδύλλιο τελικά δεν συμβαίνει, γιατί κάνει την καρδιά σας να πονάει τόσο πολύ που το βλέπεις».

 https://www.instagram.com/p/CtP0fvBobc6/

«Ήμουν σίγουρα διαφορετικός από τα άλλα παιδιά ... Ήμουν πιο φιλόδοξη. Ήξερα τι μου άρεσε και τι ήθελα και δούλεψα πολύ σκληρά. Ήμουν πολύ σοβαρό παιδί».

 

«Δεν είμαι κάποιος που θυσιάζει τα πάντα για τον κινηματογράφο, η ζωή μου θα είναι πάντα πιο σημαντική».

 

«Μια ταινία για μια αδύναμη, ευάλωτη γυναίκα μπορεί να είναι φεμινιστική εάν δείχνει ένα πραγματικό άτομο με το οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε».

 

«Ενενήντα τοις εκατό του τρόπου με τον οποίο μαθαίνουμε είναι βλέποντας υπέροχους ανθρώπους. Όταν περιβάλλεσαι από καλούς ηθοποιούς, ανεβαίνει η απόδοσή σου».

 

«Χαριτωμένος είναι εκείνος όταν η προσωπικότητά του λάμπει μέσα από την εμφάνισή του. Όπως με τον τρόπο που περπατά, που κάθε φορά που τον βλέπετε, θέλετε απλώς να τρέξετε και να τον αγκαλιάσετε».

 

«Δεν εννοώ να επικρίνω κανέναν με κανέναν τρόπο που δεν θα επικρίνω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να διασκεδάζουν και να περνούν καλά, και να απολαμβάνουν την τύχη του να είμαστε τεμπέληδες ή να έχουμε τάση προς τον καταναλωτισμό. Αλλά νομίζω ότι χρειάζεται μια ισορροπία. Και η δουλειά μας ως ηθοποιοί είναι η ενσυναίσθηση».

 

«Πάντα αναρωτιέμαι, θα ήθελα κάποιος να κάνει κάτι που δεν ήταν άνετο γι' αυτόν μόνο για να με ευχαριστήσει; Και η απάντηση είναι όχι».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός