Skip to main content

INTERVIEW

Vemily: Σε τροχιά self made καριέρας με το viral να παίζει σαν αγαπημένη της λέξη

Το κορίτσι που τρέλανε το YouTube, απογειώνεται στα trends πετυχαίνοντας συνεργασία με μεγάλο label


Βασιλεία Μαξακούλη

 

Φαντάσου μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι. Ένα μικροσκοπικό κορίτσι σε μια αχανή νησιωτική βεράντα εισπνέει τον αέρα του πελάγους. Έπειτα, επιστρέφει στο σπίτι πλησιάζοντας εκείνο το μεγάλο μαύρο κουτί που τόσον καιρό θαύμαζε, μα δεν τολμούσε να αγγίξει. Και κάπως έτσι τα δάχτυλα της βυθίζονται στα κάτασπρα πλήκτρα κι όση ομορφιά  είχε φωτογραφίσει αντικρίζοντας τη θέα από το μπαλκόνι της, τώρα την αποτύπωνε μέσα από τη μουσική.
Ύστερα, τα τυχαία απέκτησαν δομή και το ταλέντο της εμπλουτίστηκε με γνώση και αφοσίωση, ένας ιδανικός συνδυασμός που έκανε τα βίντεο της Vemily να αποκτήσουν χιλιάδες προβολές στο YouTube, δίνοντας της την ευκαιρία να διεισδύσει στον κόσμο της δισκογραφίας.  Η Αιμιλία Βιβάκη- όπως είναι το αληθινό όνομα της- μας μιλάει για το ταξίδι της στη μουσική από τα πρώτα covers, το The Voice μέχρι και τη συνεργασία της με την Panik Records, μοιράζεται τα όνειρα της για το μέλλον, αλλά παράλληλα φωτίζει και κάποιες πτυχές του εαυτού της που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Με στίχους που ξεχειλίζουν αυθεντικότητα κι αντανακλούν την αλήθεια, μουσική γεμάτη αρτιότητα και φωνή που μαγεύει, φαίνεται πως η Vemily πρόκειται για το επόμενο αστέρι της ελληνικής δισκογραφίας.

https://www.instagram.com/p/CBV1CqLhZrV/

Πώς ξεκίνησε το μακροβούτι σου στη θάλασσα της μουσικής;

Από πολύ μικρή είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική. Είχαμε πιάνο στο σπίτι μου στην Κεφαλονιά και θυμάμαι να πατάω τα πλήκτρα τυχαία, χωρίς ακόμη να έχω μουσικές γνώσεις. Στην πορεία, κάπου στο δημοτικό, ζήτησα από τους γονείς μου να με γράψουν σε ωδείο και εκεί ήταν η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τη μουσική.

Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το YouΤube;

Ήθελα να κάνω γνωστή τη δουλειά μου σε περισσότερο κόσμο και να ‘’δραστηριοποιηθώ’’ και εκτός νησιού. Το youtube ήταν για μένα η μόνη λύση. Ήταν κάτι που μπορούσα να ξεκινήσω μόνη μου, είναι μια πλατφόρμα που σου δίνει τη δυνατότητα να σε δουν πολλοί μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.



Όταν συνειδητοποίησες τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στα βίντεο σου, σκέφτηκες να εγκαταλείψεις τις σπουδές σου θέτοντας ως προτεραιότητα τη μουσική;

Αρχικά δεν ήμουν σε καμιά περίπτωση προετοιμασμένη για τόσα views. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μοιραστώ με τον κόσμο την αγάπη μου για τη μουσική, χωρίς να φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιρνε την τροπή που έχει πάρει σήμερα. Θεωρώ πως η αναγνωρισιμότητα και το χρήμα μπορούν πολύ εύκολα να σε επηρεάσουν, ειδικά αν βρίσκεσαι σε μικρή ηλικία. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μου πέρασε από το μυαλό να παρατήσω τις σπουδές μου. Είναι από τους πρωταρχικούς μου στόχους και είναι ένα plan Β για το μέλλον.

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε τα δικά σου covers από τα υπόλοιπα βίντεο που κυκλοφορούν στο YouTube;

Όταν ξεκίνησα να ανεβάζω διασκευές τραγουδιών στο youtube, ίσως δεν υπήρχε κανένα άλλο κανάλι που να έκανε ακριβώς το ίδιο. Υπήρχαν youtubers που ανέβαζαν covers, όμως όχι κατ’αποκλειστικότητα. Είχαν και άλλο περιεχόμενο στο κανάλι τους. Εγώ προτίμησα να κρατήσω μόνο μουσικό χαρακτήρα στο δικό μου κανάλι, γιατί αυτό είναι που με ενδιαφέρει βασικά. Νομίζω πως αυτό που αγάπησε περισσότερο ο κόσμος στα δικά μου βίντεο είναι η απλότητα. Μία φωνή και ένα πιάνο. Ειδικά τα πρώτα μου βιντεάκια είναι πολύ λιτά τουλάχιστον από σκηνοθετικής άποψης. Κάποια είναι τραβηγμένα και από κινητό!



Πώς θα περιέγραφες την εμπειρία σου στο The Voice;

Όταν αποφάσισα να πάω στο TheVoice, είχα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Ήθελα να πάρω την εμπειρία της σκηνής, να γνωρίσω όσο περισσότερο κόσμο μπορούσα και να ακούσω πολλές διαφορετικές γνώμες από ανθρώπους του χώρου. Δεν μπορώ να κρύψω ότι δεν ήταν και από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες μου. Πάρα πολλές ώρες γυρίσματα (από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι το ξημέρωμα), χωρίς φαγητό, χωρίς ιδιαίτερη ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις. Επίσης δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από την απόδοση μου στη σκηνή. Δεν είναι ούτε το 10% των δυνατοτήτων μου αν και δε μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερο άγχος. Πολλές φορές δεν μου ταίριαζε η τονικότητα στα τραγούδια, αλλά σε ένα τέτοιο show δεν είναι εύκολο να αφιερώσουν χρόνο για την παραμικρή λεπτομέρεια, επειδή υπάρχουν τόσοι διαγωνιζόμενοι και είναι αρκετά χρονοβόρο.

Έχεις αναφέρει ότι οι επιρροές σου πηγάζουν περισσότερο από τη ροκ μουσική. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την ποπ στα δικά σου covers;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι φαν της ροκ μουσικής. Από μικρή άκουγα πολλά ροκ συγκροτήματα και μου άρεσε η σκηνική παρουσία τους, το πάθος που έβγαζαν οι τραγουδιστές πάνω στη σκηνή. Βέβαια ακούω και άλλα είδη μουσικής όπως ποπ και ραπ. Οι διασκευές που κάνω είναι κυρίως έντεχνα ή ποπ ελληνικά τραγούδια. Αυτό γιατί θεωρώ ότι ταιριάζουν περισσότερο στη φωνή μου και είναι πιο ‘’εύκολα’’ στο άκουσμα.

Πώς αντέδρασες όταν σε προσέγγισε η Panik records;

Εντάξει το σοκ το ίδιο. Ήταν από τους μεγαλύτερους μου στόχους αυτή η εταιρία. Από πολύ μικρή παρακολουθούσα την εξέλιξη της PanikRecords και θαύμαζα κάποιους από τους καλλιτέχνες της. Την θεωρώ την καλύτερη δισκογραφική εταιρία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που ανήκω στο δυναμικό της.



Στο δεύτερο τραγούδι σου με τίτλο "Τα 'Παμε" έχεις γράψει και τη μουσική και τους στίχους. Ποια ήταν η έμπνευση σου;

Γενικότερα γράφω μουσική και στίχους συνήθως τις βραδινές ώρες ή όταν έχω ελεύθερο χρόνο και χαλαρώνω. Το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψα για ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο που μπήκε πολύ ξαφνικά μέσα στη ζωή μου και μέχρι και σήμερα έχουμε τις καλύτερες σχέσεις.

Θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου σαν τραγουδίστρια/τραγουδοποιός;

Ναι, ναι, ναι. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Η μουσική ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη. Είναι πραγματικά ό,τι πιο σταθερό έχω κάνει στη ζωή μου.



Πώς κυλάει η καθημερινότητα σου από τότε που άρχισες να ασχολείσαι επαγγελματικά με τη μουσική;

Όμορφα. Ξυπνάω και κοιμάμαι χαρούμενη ότι ζω το όνειρο μου. Φυσικά έχω πολλούς στόχους που θέλω να καταφέρω στην πορεία, αλλά ένα βήμα τη φορά. Προς το παρόν απολαμβάνω ότι έχω κατακτήσει και δουλεύω για να το διατηρήσω και να το εξελίξω όσο περισσότερο μπορώ.

https://www.instagram.com/p/B8O_2J8hdDo/

Θέλουμε να μάθουμε λίγα περισσότερα για τη Vemily. Πώς ήταν για σένα η μετάβαση από την Κεφαλονιά στην Πάτρα; Το καυσαέριο θόλωσε τον νησιωτικό αέρα ή θα είσαι πάντα κορίτσι του πελάγους;

Γενικά δεν δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ σε καταστάσεις. Η αλλαγή τόπου πιο πολύ με χαροποίησε και λιγότερο με άγχωσε θα έλεγα. Το είδα σαν μια διαδικασία μετάβασης, σαν μια νέα αρχή. Η Κεφαλονιά πάντα θα έχει ξεχωριστό χώρο στην καρδιά μου. Κάθε φορά που περπατάω στο νησί μου το νιώθω σαν σπίτι μου και αυτό είναι ένα συναίσθημα που δεν νομίζω να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη.

Θα σε ενδιέφερε να συνδυάσεις τις σπουδές σου με την αγάπη σου για τη μουσική διδάσκοντας αυτή τη μαγική τέχνη;

Πολλοί μου το έχουν προτείνει. Αγαπώ τη μουσική και μου αρέσει η διαδασκαλία, αλλά δε νομίζω να τα συνδύαζα. Δεν είναι κάτι που με γεμίζει.

Ποια είναι η σχέση σου με τα συναισθήματα σου; Εκφράζεσαι σαν άνθρωπος ή εκδηλώνεσαι μέσα από τη μουσική περισσότερο;

Ενώ είμαι πολύ κοινωνική και αγαπώ τους ανθρώπους, δε μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα συναισθηματική και πόσο μάλλον εκδηλωτική. Ίσως γι’αυτό κλίνω προς τη μουσική. Επειδή η μουσική μιλάει για σένα όταν εσύ δε μπορείς να εκφραστείς με λόγια.

Θα ήθελα να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου με 3 λέξεις.

Ανεξάρτητη

Ιδιότροπη

Μυστήρια

Με ποιους καλλιτέχνες ονειρεύεσαι να συνεργαστείς;

Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Χρήστο Μάστορα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Γιώργο Σαμπάνη.
https://www.instagram.com/p/B0ii1_2ltiD/

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Τι να περιμένουμε από εσένα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; 

Σύντομα θα ανεβάσω καινούριες διασκευές και ταυτόχρονα δουλεύω πάνω σε καινούριο single. Αργά και σταθερά. Προτιμώ να αφιερώνω λίγο παραπάνω χρόνο στη δουλειά μου, αλλά θέλω το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και όπως το έχω στο μυαλό μου. Όλα στο χρόνο τους!

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής