Skip to main content

DO IT YOURSELF

4 tips για να ψωνίσεις ρούχα online

...και να μην χρειαστεί να τα επιστρέψεις!


Κέλλυ Νόβακ

...και να μην χρειαστεί να τα επιστρέψεις!

Σαν άνθρωπος που ασχολούμαι πολύ με την μόδα, πολλές φορές οι φίλες και οι φίλοι μου να με ρωτάνε: «που μπορώ να βρω ένα τέτοιο t-shirt ή μια φούστα ή ένα φόρεμα;». Και η απάντηση μου πάντα είναι: «online».

Το online shopping, είναι κάτι που έχει μπει στην ζωή μας πλέον για τα «καλά» και για εμένα προσωπικά ικανοποιεί δύο στόχους: Πρώτον, το να μας διευκολύνει και να κερδίσει χρόνο από την ζωή μας και δεύτερον μέσω αυτού έχουμε την δυνατότητα να ανακαλύπτουμε νέα brands –εγχώρια ή ξένα- με αποτέλεσμα, να ξεφεύγουμε λίγο από τα τετριμμένα.

Παρόλα αυτά, όταν συνομιλώ με τις φίλες μου, πολλές διστάζουν να ψωνίσουν από το διαδίκτυο, γιατί δεν είναι σίγουρες για αυτό που μετέπειτα θα παραδοθεί στο σπίτι τους (π.χ. γιατί δεν ξέρουν αν έχουν πάρει το σωστό μέγεθος, χρώμα, ύφασμα κ.λπ.).

Θέλοντας να σε διευκολύνω και να σου δώσω την σιγουριά που χρειάζεσαι για να ψωνίσεις online, σου παραθέτω 4 tips, τα οποία αν ακολουθήσεις πριν πας πατήσεις το «κλικ» της παραγγελίας, θα ξέρεις ότι δεν πρόκειται να επιστρέψεις ποτέ αυτά τα ρούχα!

• Μεγέθη: Εάν δεν είσαι σίγουρη για το μέγεθος που θέλεις να διαλέξεις, απλά πάρε τα μέτρα του σώματός σου. Όλα τα site διαθέτουν size guide, το οποίο σε καθοδηγεί  για το κατάλληλο μέγεθός για εσένα.

• Styling: Μην αφήσεις το styling των ρούχων να σου αποσπάσει την προσοχή. Μπορεί ένα φόρεμα ή τοπ να είναι έξυπνα συνδυασμένο από τους ειδικούς του site, αλλά αν το απομονώσεις, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν αξίζει τα λεφτά του ή ότι δεν ταιριάζει στο στιλ σου. 

• Έρευνα αγοράς: Μπορεί αυτό το ρούχο να ταιριάζει άψογα στο μοντέλο της φωτογραφίας, αλλά πώς δείχνει σε «πραγματικές» γυναίκες; Αναζήτησε, λοιπόν, στο διαδίκτυο επιπλέον φωτογραφίες, είτε μέσω του Instagram είτε γκουγκλάροντας το όνομα του προϊόντος.

• Ύφασμα: Σύγκρινε το ύφασμα του εκάστοτε ρούχου που σου τράβηξε την προσοχή, με ένα από αυτά της ντουλάπας σου. Έτσι, θα είσαι σίγουρη αν αυτό το ύφασμα σου ταιριάζει ή το νιώθεις «άνετα» επάνω σου. 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ