Skip to main content

DO IT YOURSELF

5 ταινίες μόδας που πρέπει να δεις ΤΩΡΑ

Μπες στον μαγικό τους κόσμο!


Κέλλυ Νόβακ

Μπες στον μαγικό τους κόσμο!

Πώς ράβεται ένα ρούχο; Ποια είναι η διαδικασία για την έκβαση μιας συλλογής, πώς είναι στα παρασκήνια μιας φωτογράφησης μόδας;

Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορείς να τα λύσεις, βλέποντας καλογυρισμένα ντοκιμαντέρ και ταινίες για τον μαγευτικό  χώρο της μόδας. Μπες και εσύ έστω και για λίγη ώρα στα «λημέρια» της Anna Wintour και στο ατελιέ του Raf Simons και -πίστεψε με!- θα εντυπωσιαστείς τόσο, όσο και όταν βλέπεις την δουλειά τους ολοκληρωμένη!

Valentino: The Last Emperor [2008]

Οι «τελευταίες» στιγμές του Valentino Garavanni πριν αποσυρθεί από την θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ομώνυμου οίκου του. Φυσικά, δεν αποχωρεί αθόρυβα, εξ’ού και το ντοκιμαντέρ αλλά και ένα μοναδικό σόου.

5fashionmovies_01.jpg

The September Issue [2009]

H πασίγνωστη διευθύντρια του περιοδικού Vogue, ανοίγει τις πόρτες του γραφείου της, καθώς βλέπουμε πώς ένα από τα πιο σημαντικά τεύχη του μήνα σε ένα περιοδικό μόδας (αυτό του Σεπτεμβρίου), γίνεται πραγματικότητα. Παρασκήνια από φωτογραφήσεις, meetings και φυσικά μια ματιά στην φημισμένη «ντουλάπα» του περιοδικού.

5fashionmovies_02.jpg

Dior and I [2014]

Μπες στον μαγευτικό κόσμο του Raf Simons και του οίκου Dior με αυτό το ντοκιμαντέρ. Τι συμβαίνει όταν ο -τότε νέος- καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου πρέπει να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τον σημαντικό του αυτόν ρόλο; 

5fashionmovies_03.jpg

Coco Before Chanel [2009]

H ταινία για την ζωή της Coco Chanel στα πρώτα βήματά της είναι μια καλή πρώτη «γνωριμία» για να μάθει κανείς για αυτήν. Η Audrey Tautou φαίνεται πάντως να υποστηρίζει τον ρόλο άψογα.

5fashionmovies_04.jpg

The Art is Absent [2015]

H μικρού μήκους ταινία για τον Martin Margiela είναι τόσο ατμοσφαιρική όσο και τα σόου του σχεδιαστή. Του ανθρώπου που έφερε την διαφορετικότητα στις πασαρέλες από την πρώτη κιόλας στιγμή και που πότε δεν φωτογράφιζε το πρόσωπό του.

5fashionmovies_05.jpg

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

CELEBS

Θέμις Μπαζάκα: Η ηλικία της, ο νεότερος σύντροφος κι ο θάνατος του αδελφού της

Μάθετε τα πάντα για την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της γενιάς της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται