Skip to main content

DO IT YOURSELF

Λεκές στα ρούχα: η καλύτερη αντιμετώπιση

Τι κάνεις όταν λεκιάζουν τα λευκά σου ρούχα;


Κέλλυ Νόβακ

Τι κάνεις όταν λεκιάζουν τα λευκά σου ρούχα;

Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται  στο μυαλό, δεν είναι άλλο από τα λευκά μας ρούχα. Ειδικά αν μιλάμε για την εμφάνιση μας με λευκά στην παραλία!

Ξέρεις για τι μιλάω. Για το άνετο λευκό t-shirt που φοράς πάνω από το τζιν σορτσάκι σου, το λευκό καφτάνι που είναι το ιδανικό για να κάτσεις στο… μπιτσόμπαρο και να απολαύσεις ένα πεντανόστιμο κοκτέιλ ή το αγαπημένο σου παρεό που εύκολα θα τυλίξεις γύρω από την μέση σου για να πεταχτείς μέχρι την καντίνα και να πάρεις ένα παγωτό.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τους λεκέδες στα ρούχα σου

Τι γίνεται όμως όταν στάξει λίγο από το λιωμένο σου παγωτό, το δροσιστικό σου κοκτέιλ ή το αγαπημένο σου αντηλιακό πάνω στα ρούχα σου; ΜΗΝ πανικοβάλλεσαι! Τίποτα δεν γίνεται ΠΙΑ! Και με  σιγουριά σου λέω ότι δεν χρειάζεται να τα… πετάξεις στα σκουπίδια!

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μένεις ατάραχη!

#1. Μην αφήσεις τον λεκέ να «κάτσει»

Δράσε γρήγορα πάνω στον λεκέ και μην τον αφήσεις να ξεραθεί. Ρίξε λίγο νερό ή με ένα απορροφητικό χαρτί πάτα με πίεση πάνω στον λεκέ αποφεύγοντας να «απλωθεί» στο υπόλοιπο ύφασμα.

#2. Σταμάτα το τρίψιμο

Σίγουρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις: αρχίζεις το τρίψιμο. Όμως,  στην πραγματικότητα , αυτό είναι το χειρότερο! Τρίβοντας τον λεκέ τον βοηθάς να… εξαπλωθεί και στο ρούχο.

#3. Άλλαξε αντηλιακό

Είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικοί οι κίτρινοι λεκέδες που αφήνει το αντηλιακό σου, αλλά αυτή η ταλαιπωρία μπορεί να σταματήσει μια για πάντα, αν, φέτος, προμηθευτείς το κατάλληλο αντηλιακό!

5things2dotoremovestains_01.jpg

Το NIVEA Sun παρουσιάζει πρώτο, τη λύση που θα δώσει τέλος στο «αιώνιο» πρόβλημα των λεκέδων που αφήνει το αντηλιακό στα ρούχα σου. Μετά από 6 χρόνια ερευνών και 9 πατέντες, η NIVEA φέρνει μία πραγματική επανάσταση στην αγορά αντηλιακών.
 

5things2dotoremovestains_02.JPG
 

Η παγκόσμια καινοτομία στη σειρά NIVEA Sun Protect & Moisture αφορά στη νέα ανανεωμένη σύνθεση, που βοηθά στην ευκολότερη απομάκρυνση των λεκέδων στα ρούχα, μετά την πλύση. Οι κίτρινοι λεκέδες προκαλούνται από υπολείμματα UV φίλτρων που παγιδεύονται ανάμεσα στις ίνες των ρούχων. Με τη βοήθεια της καινοτόμου σύνθεσης τους, τα νέα αντηλιακά NIVEA Sun παγιδεύουν τα κατάλοιπα των UV φίλτρων, επιτρέποντας την ευκολότερη αφαίρεσή τους, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η αντηλιακή τους προστασία.

Η μοναδική φροντίδα που προσφέρει η NIVEA, εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας και υψηλής αποτελεσματικότητας προστασία κατά την έκθεση στον ήλιο.

Χάρη στη νέα καινοτομία του NIVEA Sun, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία  για να μην εφαρμόζεις συστηματικά αντηλιακό, ακόμα και εκτός παραλίας, επειδή φοβάσαι πως θα  λερώσεις το αγαπημένο σου λευκό ρούχο, μαγιό ή πετσέτα!

#4. Απόφυγε την θερμότητα

Η θερμότητα είναι ό,τι χειρότερο για τους φρέσκους λεκέδες καθώς τους βοηθάει να «κάτσουν» πάνω στο ύφασμα. Φρόντισε λοιπόν, να μην βλέπει ο ήλιος το λεκιασμένο σου ρούχο και κράτησέ  το σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.

#5. Μην καθυστερείς

Προσπάθησε να πλύνεις το ρούχο αυτό, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Όσο περισσότερο αφήνεις τον λεκέ να «κάθεται» τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τον αφαιρέσεις. Επίσης, μην είσαι τεμπέλα και ξεχώρισε τα ρούχα σου πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Τα λευκά πάνε με τα λευκά! Μην το ξεχνάς αυτό!

Είδες λοιπόν; Τώρα θα μπορείς, χωρίς άγχος, να φοράς τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά ρούχα για πολύ καιρό ακόμα!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

Προτεινόμενα

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»