Skip to main content

DO IT YOURSELF

Καλές και οι τάσεις, αλλά μήπως να κάνεις λίγη οικονομία;

5 tips για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα σε ρούχα!


Κέλλυ Νόβακ

5 tips για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα σε ρούχα!

Οκέι, όλοι λατρεύουμε τις νέες τάσεις της μόδας. Όλοι θέλουμε να φοράμε ρούχα που να είναι επίκαιρα και fashion forward. Αλλά για να αντέξει κανείς αυτό το… σπορ, πρέπει να έχει και γερό πορτοφόλι. Ας είμαστε λοιπόν, ρεαλιστές, μιας και στην Ελλάδα του 2017, δεν είναι πάντα εύκολο κάτι τέτοιο. Και στην τελική, είτε μπορούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά το “shopping therapy”, είτε όχι, είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει λόγος να προμηθευόμαστε κάθε τρεις και λίγο, όποια τάση προκύπτει. Είναι σημαντικό να είμαστε έξυπνοι καταναλωτές και να επεξεργαζόμαστε κάθε φορά, τα trends και γενικά τις αγορές μας, ως προς αν τελικά μας «κάνει» κάτι ή όχι.

Όπως και να έχει, το στιλ είναι θέμα προσωπικότητας. Πηγάζει από μέσα μας, οπότε ακόμα και καινούργια ρούχα να μην έχεις αγοράσει, αυτό δεν θα «θυσιαστεί» ποτέ. Παρόλα αυτά, σαν «αχόρταγα» και καταναλωτικά όντα που είμαστε (thank you capitalism!) είναι εύκολο για εμάς να ανατρέξουμε στο αγαπημένο μας κατάστημα ή e-shop και να προμηθευτούμε ένα νέο fashion item για την ντουλάπα μας. Πριν το κάνεις όλο αυτό, έχε λοιπόν, στο νου σου τα εξής:

#1. Όλες οι τάσεις δεν είναι must-haves

Πριν αρχίσεις να αναζητάς την τάση που σου πρότεινα χθες, απλά σκέψου αν αυτή ταιριάζει σε εσένα. Αν όχι, τότε μην αγοράσεις ένα τέτοιο ρούχο. Σίγουρα, εδώ σου προτείνω πράγματα και σε κρατάω πάντα ενήμερη για τα επικρατέστερα trends, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα κάνουν για όλους. Don’t be a fashion victim, δεν θα είσαι stylish έτσι ποτέ.

#2. Πες «ναι» στην διαχρονικότητα

Είναι πολύ εύκολο να ενδώσει κανείς σε μια νέα τάση που μπορεί σε μερικές σεζόν να ξεθωριάσει, αλλά είναι σημαντικό να βλέπεις όχι μόνο το δέντρο, αλλά και το δάσος. Μπορείς να προβλέψεις αν αυτή η τάση θα κρατήσει; Αν όχι, τότε μην την αγοράσεις και μείνε πιστή στα classics και διαχρονικά ρούχα που θα φοράς και τώρα, αλλά και σε δύο χρόνια από τώρα.

#3. Στην «καρδιά» του μαρουλιού

Σίγουρα υπάρχουν ρούχα που αγαπάς πολύ και φοράς στο repeat. Με τα οποία νιώθεις άνετα και τα οποία μπορείς εύκολα να συνδυάσεις με τις εκάστοτε τάσεις. Ψάξε για αυτά όταν ψωνίζεις και επένδυσε σε κομμάτια σαν αυτά. Θα αποτελούν πάντα τη «ραχοκοκαλιά» των εμφανίσεών σου.

#4. Χτίσε την βάση σου

Σε παρόμοια λογική με τα δύο παραπάνω tips, είναι σημαντικό η βάση της γκαρνταρόμπας σου να είναι σωστά «χτισμένη». Αν δεν έχεις μερικά από τα βασικά ρούχα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της (ένα τέλειο σε εφαρμογή τζιν παντελόνι, ένα λευκό τοπ, ένα μαύρο σακάκι κτλ.), τότε επένδυσε σε αυτά τα κομμάτια πρώτα. Όπως σου είπα και πριν, αυτά τα ρούχα θα τα φοράς πάντα και είναι μια σωστή επένδυση. Aν μπουν στην ντουλάπα σου, δεν θα φύγουν ποτέ ξανά. Όχι πια περιττά έξοδα λοιπόν!

#5. Επένδυσε στην μοδίστρα σου

Προσωπικά, δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχα καλή μοδίστρα. Πρώτον, γιατί έτσι είναι ο μόνος τρόπος να κάνω τα ρούχα μου να εφαρμόζουν πάντα τέλεια (ειδικά αφού δεν ψωνίζουμε sure measure) και επίσης, είναι η πιο οικονομική επιλογή ώστε να κάνεις μετατροπές σε παλιά σου ρούχα και να τα κάνεις να δείχνουν καινούργια. Ένα σκίσιμο σε μια φούστα, ένα κόντεμα σε ένα τζιν παντελόνι για να θυμίζει cropped pants και να, που οι νέες τάσεις της μόδας ήταν ήδη μέσα στην ντουλάπα σου…

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ