Skip to main content

DO IT YOURSELF

5 tips για να διατηρήσεις τα τζιν σου σε τέλεια κατάσταση

Θα τα χρειαστείς, πίστεψέ με…


Κέλλυ Νόβακ

Θα τα χρειαστείς, πίστεψέ με…

Το τέλειο ζευγάρι τζιν παντελόνι είναι επένδυση για κάθε γκαρνταρόμπα. Πολύς είναι ο κόσμος που θα ξοδέψει και πολλά χρήματα σε ένα ζευγάρι, αν το σχέδιο, το χρώμα και κυρίως η εφαρμογή είναι άψογα.

Ας πούμε λοιπόν, ότι το έχεις βρει αυτό το τέλειο παντελόνι τζιν, ακριβό ή φθηνό. Τι κάνεις για να το διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση; Γιατί ως γνωστόν το denim ύφασμα χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Τι πρέπει να κάνεις για να το διατηρήσεις σωστά; Διάβασε παρακάτω!

#1. Πολλές γυναίκες που λατρεύουν το denim, μπορεί να κάνουν και 6 μήνες μέχρι να πλύνουν το τζιν ρούχο τους, με σκοπό να μην χαλάσει η εφαρμογή ή το χρώμα. Αυτό γιατί άπαξ και πλύνεις ένα τζιν παντελόνι μπορεί να χάσει την τέλεια φόρμα του! Οπότε εκτός αν είναι πολύ, πολύ βρώμικο το ρούχο αυτό, τότε απόφυγε τα πολλά πλυσίματα!

#2. Για να αποφύγεις να ξεθωριάσει το χρώμα του τζιν σου, πλύνε το στο πλυντήριο από την ανάποδη πλευρά και με κρύο νερό. Αν από την άλλη, αν θέλεις να ξεθωριάσει λίγο το χρώμα πλύνε το τζιν σου με ζεστό νερό!

#3. Γενικά, κάθε φορά που πλένεις ένα τζιν ρούχο, πρέπει να το βάζεις στο πλυντήριο από την ανάποδη για να αποφύγεις τυχόν ζημιές σε αυτό.

#4. Πρόσθεσε ½ της κούπας λευκό ξύδι λίγο πριν τελειώσει το πλυντήριο για να διατηρήσεις το χρώμα των πιο σκούρων τζιν σου.

#5. Οι ίνες του denim πρέπει να «αναπνέουν» οπότε μην αποθηκεύεις τα τζιν σου πολύ κοντά το ένα με το άλλο στο ράφι ή αν τα κρεμάς φρόντισε να έχουν απόσταση από τα υπόλοιπα ρούχα σου!

Κεντρική φωτό: Instagram @collagevintage

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ