Skip to main content

DO IT YOURSELF

4 tips για το καλοκαιρινό ντύσιμο

Τι να κάνεις ότι ο υδράργυρος βαράει κόκκινο!


Κέλλυ Νόβακ

Τι να κάνεις ότι ο υδράργυρος βαράει κόκκινο!

ΟΚ, μπορεί να έχει καύσωνα έξω, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να στερήσεις πόντους από τις εμφανίσεις σου για να αντέξεις τον καυτό καιρό.

Τα καλοκαιρινά μας looks συχνά στερούνται του στιλ, και έχουν σίγουρα αρκετούς περιορισμούς λόγω καιρού (βλ. layers) πράγμα που μπορεί να κάνει τις εμφανίσεις μας λιγότερο εντυπωσιακές. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει όμως. Αρκούν μερικά στιλιστικά tips και θα δεις τα πράγματα με άλλο μάτι!

Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν;

-Τα καλοκαιρινά σου ρούχα δεν πρέπει να είναι και στενά

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι θέμα αισθητικής τελικά και είναι πλέον και επιβεβαιωμένο και designers και όποιον άλλο fashion expert θες, ότι τα στενά ρούχα δείχνουν πιο φθηνά, άσχετα την λέει η τιμή τους. Τα λίγο πιο loose και άνετα ρούχα, ειδικά για το καλοκαίρι δίνουν volume, ενδιαφέρον και κομψότητα στα κατά τα άλλα, λιτά και απέριττα καλοκαιρινά μας looks.

-Κάτι επειδή είναι κατάλληλο για τον ζεστό καιρό δεν σημαίνει ότι είναι και για τον εργασιακό χώρο

Σίγουρα ένα κοντό, τζιν σορτσάκι είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν είναι να βγεις από το σπίτι και να πας ακόμα και στην δουλειά. Επειδή αυτό το ρούχο είναι οκέι για τον καιρό αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι και για τον εργασιακό χώρο. Ένα tailored, υφασμάτινο σορτς είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή, καθώς αποπνέει και κομψότητα και στιλ. Αυτό ισχύει και για άλλα ρούχα σαφώς, όπως τα στράπλες τοπ και πολύ στενά ή αποκαλυπτικά φορέματα κ.α. τα οποία πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

-Ποτέ μην υποτιμάς την διαχρονική αξία ενός μαύρου φορέματος

Επειδή είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι τα μαύρα σου ρούχα πρέπει να μπουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Ένα μαύρο φόρεμα είναι σταθερή αξία και θα σου αποδώσει στιλ ακόμα και αν δεν φορέσεις ούτε ένα κόσμημα! Πρόσεξε όμως το στιλ και την γραμμή που θα επιλέξεις να είναι άψογα πάνω σου και άπαξ έχει λεπτό τιραντάκι να το φορέσεις με το κατάλληλο σουτιέν (σ.σ. στράπλες).

-Μια καλή λύση για έξτρα πόντους στιλ είναι ένα κιμονό

Επειδή λόγω ζέστης δεν μπορείς να φορέσεις layers αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ένα κοντομάνικο κιμονό, ένα αμάνικο, τζιν γιλέκο κ.ο.κ. είναι ρούχα που θα δώσουν μερικούς έξτρα πόντους στιλ στις εμφανίσεις σου, χωρίς να ιδρώσεις! Κυριολεκτικά…

Φωτό: Instagram @wendyslookbook

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;