Skip to main content

DO IT YOURSELF

8 χρήσιμα «γιατροσόφια» για τα ρούχα και αξεσουάρ σου

Σώσε τώρα την γκαρνταρόμπα σου!



Σώσε τώρα την γκαρνταρόμπα σου!

Σε όλες μας έχει συμβεί πάνω από μια φορά (τουλάχιστον), το να μας κολλήσει το φερμουάρ από το μπουφάν μας, να πέσει κόκκινο κρασί στα ρούχα μας ή να χαλάσει η αγαπημένη μας –ακριβοπληρωμένη- σαγιονάρα. Πριν απογοητευτείς για αυτό που σου συνέβη και πριν αποφασίσεις να πετάξεις αυτό το «κατεστραμμένο» σου ρούχο, δοκίμασε τα παρακάτω «γιατροσόφια», τα οποία λειτουργούν –δοκιμασμένα- κάθε φορά!

1. Κόλλησε το φερμουάρ: Τρίψε λίγη βαζελίνη ή λίγη παρκετίνη στα «δόντια» του φερμουάρ, αλλά και σε όλη την επιφάνειά του και θα ξεκολλήσει αμέσως.

2. Έσπασε η σαγιονάρα: Εάν έχει κοπεί η σαγιονάρα σου, χρησιμοποίησε το κούμπωμα από το ψωμί του τοστ, για να ενώσεις τις δύο κομμένες άκρες.

3. Λερώθηκε η δερμάτινη τσάντα: Εξαφάνισε τα σημάδια του νερού -και όχι μόνο- από την δερμάτινη τσάντα σου, ψεκάζοντας πάνω της ένα μείγμα από κρύο νερό και ξύδι.

4. "Λούστηκες" με κόκκινο κρασί: Για να καθαρίσεις τα στίγματα του κόκκινου κρασιού από τα ρούχα σου, βάλε σε ένα πανάκι ανθρακούχο νερό (σόδα) και καθάρισε το λερωμένο σημείο. Έπειτα, πλύνε την σόδα από το ρούχο, χωρίς να το στεγνώσεις, και επανέλαβε την ίδια διαδικασία, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

5. Έσπασε το σύρμα του σουτιέν: Όταν φεύγει το σύρμα από την μπανέλα του σουτιέν σου, για να μην σε τρυπάει, κάλυψέ το με ένα μαλακό ύφασμα, ή κάποιου είδους ψεύτικη γούνα.

6. Τα παπούτσια σού... πέφτουν στενά: Όταν τα παπούτσια σου σε στενεύουν, τότε φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες με αυτά. Έπειτα, χρησιμοποιώντας τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι των μαλλιών σου, σημάδεψε στα σημεία που σε ζεσταίνουν. Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξουν αρκετά τα παπούτσια σου.

7. Το αποσμητικό άφησε λεκέ: Καθάρισε τις μπλούζες σου από τα ενοχλητικά σημάδια που αφήνει το αποσμητικό σου, καθαρίζοντάς τα με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, λίγη χλωρίνη και νερό.

8. Τα λευκά ρούχα συ έχουν στίγματα: Καθάρισε τα σημάδια από ιδρώτα στα λευκά σου ρούχα, ψέκαζοντάς τα με χυμό λεμονιού, πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός