Skip to main content

DO IT YOURSELF

Αστραφτερά λευκά sneakers σε χρόνο dt

3 diy τρόποι για να τα καθαρίσεις.


Κέλλυ Νόβακ

3 diy τρόποι για να τα καθαρίσεις.

Ένα από τα staples της γυναικείας (και ανδρικής) γκαρνταρόμπας, είναι ένα ζευγάρι λευκά αθλητικά παπούτσια. Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε, μιας και ταιριάζουν με όλα!

Και επειδή ακριβώς, τα φοράμε όλο τον χρόνο, είναι…ευκολάκι να λερωθούν. Τα καλά νέα όμως είναι, ότι είναι… ευκολάκι να τα καθαρίσεις!

Με τα παρακάτω diy tips, θα δεις ότι αυτό που σου λέω ισχύει. Έτσι, τα λευκά σου παπούτσια θα είναι και πάλι σαν καινούργια!

Οδοντόκρεμα

Λίγη οδοντόκρεμα θα καθαρίσει τέλεια τα sneakers σου. Φρόντισε να μην χρησιμοποιήσεις μία σε μορφή gel ή που να έχει χρώμα, γιατί αυτές συνήθως αφήνουν λεκέδες. Προτίμησε μια απλή λευκή. Άπλωσε λοιπόν, στα βρώμικα σημεία την οδοντόκρεμα και άφησε για 10 λεπτά. Έπειτα, αφαίρεσε την οδοντόκρεμα με μια νωπή πετσέτα.

Σόδα και ξύδι

Συνδυασμός που… σκοτώνει (τους λεκέδες)! Σε ένα μπολ, ανακάτεψε 1 κ.σ. λευκό ξύδι (το κόκκινο λεκιάζει) και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και την ίδια ποσότητα σε καυτό νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Τρίψε και πάλι τα βρώμικα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τέλος, ξέπλυνε με ζεστό νερό και σκούπισέ τα με μια στεγνή πετσέτα. Βρες ένα μέρος με ήλιο και τοποθέτησε εκεί τα παπούτσια σου, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Η σκόνη πλυντηρίου δεν καθαρίζει μόνο τα ρούχα σου, αλλά και τα λευκά σου sneakers! Ανάμειξε σε ένα μπολ λίγη σκόνη πλυντηρίου με λίγο ζεστό νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψε στα σημεία που έχουν λεκέδες τα παπούτσια. Έπειτα ξέπλυνε με ζεστό νερό και σκούπισε καλά με μια πετσέτα. Επανέλαβε την διαδικασία αν χρειάζεται.

Φωτό: Instagram @ andicsinger

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή