Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να πλύνεις το πουλόβερ σου

Πώς να περιποιηθείς σωστά το πουλόβερ σου, το αγαπημένο σου φθινοπωρινό ρούχο.


Κέλλυ Νόβακ

Πώς να περιποιηθείς σωστά το πουλόβερ σου, το αγαπημένο σου φθινοπωρινό ρούχο.

Όταν ο καιρός είναι πιο κρύος, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να πιάσεις το αγαπημένο σου πουλόβερ. Όχι το αγαπημένο σου t-shirt, ούτε καν ένα όμορφο κασμιρένιο μπλουζάκι που μόλις αγόρασες, αλλά το τέλειο πουλόβερ. Αυτό που φοράς κάθε φορά που θέλεις να είσαι άνετη αλλά και stylish και το οποίο είτε φορέσεις με κολάν, με τζιν ή με φούστα, πάντα θα δείχνει άψογο!

Ένα τέλειο ρούχο λοιπόν, θέλει πολύ προσοχή και φροντίδα. Μη σε ξεγελάει η όψη του. Προσωπικά, έχω «χάσει» πολλά αγαπημένα πουλοβεράκια επειδή δεν τα… περιποιήθηκα σωστά.

Έμαθα όμως από τα λάθη μου και μοιράζομαι μαζί σου όλα όσα έμαθα απ’ αυτά. Για παράδειγμα πώς πρέπει να πλένεις το πουλόβερ σου;

Διάβασε παρακάτω και θα δεις!

Το να πλύνεις ένα πουλόβερ δεν είναι και η πιο εύκολη ή fun διαδικασία. Από την άλλη το να πλένεις τα ρούχα σου γενικά δεν είναι ευχάριστη διαδικασία… Εννιά στις δέκα περιπτώσεις λοιπόν, πρέπει να πλένεις τα πουλόβερ σου στο χέρι, με σκοπό να μην χάσουν ούτε την φόρμα τους και κυρίως για να μην καταστραφεί το υλικό τους.

Πλύσιμο

Γέμισε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και πρόσθεσε λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη. Βούτα το πουλόβερ και άφησέ το να μουλιάσει για 30 λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνέ το πάλι με κρύο νερό.

Στέγνωμα

Για να το στεγνώσεις πολύ, πολύ απαλά στράγγιξε και τύλιξέ το σαν πετσέτα, με σκοπό να βγάλει όλα τα νερά. Έπειτα, άπλωσέ το σε μια επίπεδη επιφάνεια ή κρέμασέ το σε μια κρεμάστρα και άφησε το να στεγνώσει φυσικά.

Συχνότητα πλυσίματος

Το βαμβάκι, το μετάξι ή το κασμίρ συνήθως θέλουν πλύσιμο αφού το έχεις φορέσει 2-3 φορές. Το μαλλί και ο πολυεστέρας αντέχουν περισσότερο. Γενικά, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ταμπέλα του ρούχου για το πλύσιμο και μην το πλένεις συχνότερα απ’ ότι χρειάζεται –εκτός αν έχεις κάποιο λεκέ.

Φωτό: Dan Gold/Unsplash

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.