Πώς να βγάλεις τους λεκέδες του αποσμητικού από ένα μπλουζάκι, σύμφωνα με τους experts

Με απλά βήματα

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Με απλά βήματα

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με το αποσμητικό αποτελούν τους χειρότερους εχθρούς για τα καλοκαιρινά μπλουζάκια, καθώς συχνά αφήνουν επίμονα κι αντιαισθητικά σημάδια επάνω τους. Ευτυχώς για σένα, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά τα οποία υπόσχονται να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτούς και μάλιστα πολύ γρήγορα και να μπορέσεις έτσι να χαρείς ξανά τα αγαπημένα σου μπλουζάκια.

Χρησιμοποίησε ξύδι (σε σκουρόχρωμα μπλουζάκια)

Σύμφωνα με τους experts, τα  οξέα στο ξύδι θα σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις τους λεκέδες από αποσμητικό στην περιοχή της μασχάλης. Βάλε λίγη ποσότητα στο σημείο και άφησε το ξύδι να κάνει τη δουλειά του όλο το βράδυ. Έπειτα, μπορείς να πλύνεις κανονικά το ρούχο σου.

Χρησιμοποίησε χυμό από λεμόνι

Βάλε το χυμό ενός λεμονιού σε 1/4 φλυτζάνι νερό και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, άπλωσε το διάλυμα πάνω στον λεκέ και περίμενε να δράσει για 1 ώρα προτού βάλεις το ρούχο για πλύσιμο.

photo credits: pexels.com

 

Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Ένα ακόμη συστατικό που μπορείς να δοκιμάσεις για να διώξεις τον λεκέ από το αποσμητικό είναι η μαγειρική σόδα.  Ανακάτεψε λίγη μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό και τρίψε απαλά το σημείο μέχρι να αφαιρεθεί τελείως ο λεκές.

Χρησιμοποίησε αλάτι

Βρέξε το σημείο με τον λεκέ και ρίξε πάνω του λίγο αλάτι. Άφησε το να δράσει για 8- 12 ώρες και επανάλαβε τη διαδικασία το επόμενο πρωί. Στη συνέχεια, βάλε το  ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

 

 

cover photo credits: pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares