Πώς θα καθαρίσεις το μαγιό μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα

Διατήρησέ το σε άριστη κατάσταση και προστατεύσου από τα μικρόβια

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Διατήρησέ το σε άριστη κατάσταση και προστατεύσου από τα μικρόβια

Το μαγιό αποτελεί το πιο hot item του καλοκαιριού και από τη στιγμή που θα πας διακοπές, θα θέλεις να το φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ, όσο δηλαδή απολαμβάνεις τις βουτιές σου στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα. Όμως, η χρήση του συνοδεύεται πάντοτε από την έκθεσή του στις ακτίνες του ήλιου, το θαλασσινό νερό, το χλώριο, την άμμο και το αντηλιακό, κάτι που συνεπάγεται τη σταδιακή φθορά του.

Για να το διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση και να μπορέσεις να το έχεις στο καλοκαιρινό σου ρεπερτόριο για περισσότερα χρόνια, αλλά και για να μείνεις μακριά από μικρόβια, θα πρέπει να γνωρίζεις τα σωστά βήματα για τον καθημερινό και όχι μόνο καθαρισμό του.

Αρχικά, το μαγιό πρέπει να ξεπλένεται μετά από κάθε χρήση, με άφθονο κρύο νερό, ώστε να απομακρύνονται τα κατάλοιπα αντηλιακού, βρωμιάς, ιδρώτα και χλωρίου.

Στην περίπτωση που πέσει ή να ακουμπήσει κάτι επάνω στο μαγιό και αυτό δημιουργήσει λεκέ, τότε μπορείς να τον εξαφανίσεις βάζοντας τοπικά μαγειρική σόδα. Άφησέ την να κάτσει για 1-2 ώρες πριν πλύνεις το μαγιό πολύ καλά.

Ένα μυστικό για να μην αλλοιωθεί το ύφασμα του μαγιό είναι να μην το απλώνεις στον ήλιο για να στεγνώσει. Προτίμησε ένα σκιερό μέρος και ιδανικά τοποθέτησέ το επάνω σε μια πετσέτα που θα απορροφήσει την περίσσεια ποσότητα νερού.

Στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, καλό θα ήταν να πλύνεις το μαγιό στο πλυντήριο σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα, αφού πρώτα το βάλεις σε ειδικό προστατευτικό δίχτυ. Χρησιμοποίησε ένα απορρυπαντικό που προστατεύει και ανανεώνει το χρώμα του υφάσματος, που αποτρέπει τα ατυχήματα αποχρωματισμού, λειαίνει και ενδυναμώνει τις ταλαιπωρημένες ίνες.

 

 

 

 

 

 

Υγρό Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων Renew & Blossom, Persil

 

 

Cover photo credits unsplash.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares