Skip to main content

DO IT YOURSELF

Τα μυστικά για να πλύνεις σωστά το μεταξωτό σου φόρεμα

Κράτα σημειώσεις



Κράτα σημειώσεις

Τι κι αν η ντουλάπα μας είναι γεμάτη από ένα σωρό ρούχα και αξεσουάρ; Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που έχουν ξεχωριστή αξία. Δεν αναφέρομαι στην οικονομική τους αξία, αλλά τη συναισθηματική, καθώς μας κάνουν να αισθανόμαστε μοναδικά όταν τα φοράμε και μας γεμίζουν χαρά.

Ένα από τα πιο αγαπημένα ρούχα των γυναικών είναι και το μεταξωτό φόρεμα το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει κυριαρχήσει στην εκδοχή του slip dress. Αποτελεί ένα από τα πιο θηλυκά και σέξι κομμάτια της γκαρνταρόμπας το οποίο μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και να εξυπηρετήσει όλες τις περιστάσεις. Συνδυάζεται άψογα με ογκώδη αθλητικά sneakers και φυσικά, με ψηλοτάκουνα πέδιλα για τις βραδινές εμφανίσεις.

photo credits Instagram @amanda_sand

 

Το μετάξι είναι ένα από τα πιο φίνα σε υφή και ακαταμάχητα όμορφα υλικά για τη δημιουργία ενός slip φορέματος. Αυτό το ύφασμα, τονίζει τη χάρη και την κομψότητα του γυναικείου σώματος. Είναι ένα ρευστό, απαλό, ευέλικτο και πολυτελές υλικό το οποίο λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας για το λόγο αυτό και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τις πασαρέλες των συλλογών τους. Ωστόσο πρόκειται για ένα ύφασμα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο χρειάζεται ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί αψεγάδιαστο στο χρόνο.

Παρακάτω θα βρεις τέσσερα μυστικά για το σωστό πλύσιμο ενός μεταξωτού φορέματος.

Η κατάλληλη θερμοκρασία

Για να αποφύγεις τη συρρίκνωση του φορέματος και την αλλοίωση του χρώματος του, γέμιση τη λεκάνη με κρύο νερό.

Το ιδανικό απορρυπαντικό

Χρησιμοποίησε ένα απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι το οποίο διατηρεί την αρχική φόρμα των ρούχων, την ελαστικότητα και την απαλότητα των ινών,  ενώ προστατεύει τα υφάσματα. Ένα από αυτά είναι το Soflan Υγρό Απορρυπαντικό για Πλύσιμο στο Xέρι Ευαίσθητων Ρούχων το οποίο θα βρεις εύκολα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ρίξε λίγη ποσότητα στο κρύο νερό και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.

Η σωστή πλύση

Βάλε το μεταξωτό φόρεμα στη λεκάνη και πλύνε το με απαλές κινήσεις. Αν υπάρχουν λεκέδες, μπορείς να επιμείνεις περισσότερο στα σημεία αυτά αλλά πάντοτε με προσοχή.  Άφησε το να μουλιάσει για μισή ώρα πριν το ξεβγάλεις με άφθονο νερό. Προσοχή! Μην το στύψεις, απλά πίεσέ το ύφασμα απαλά για να απομακρυνθεί η περίσσεια ποσότητα νερού.

Το τέλειο στέγνωμα

Άπλωσε το φόρεμα σε εξωτερικό χώρο για να στεγνώσει φυσικά, από τον αέρα. Απόφυγε τα μανταλάκια για να μην φθαρεί το ύφασμα.

 

 

cover photo credits Instagram @audreyafs

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός