Ο αντι-μινιμαλιστικός κόσμος του Alexander Wang

Όσα είδαμε στην Spring/Summer’16 συλλογή του!

Κέλλυ Νόβακ

Είναι εδώ και αρκετές σεζόν που ο Αμερικανός σχεδιαστής Alexander Wang έχει εστερνιστεί τις urban επιρροές του, γεγονός που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση και την έμπνευση των συλλογών του. Ίσως φταίει το ότι αποφάσισε πλέον να αποδεχτεί αυτήν του την «πλευρά», ίσως είναι και το γεγονός ότι μερικές από τις καλύτερες celebrity φίλες του (βλ. Rihanna) ακολουθούν αυτό το ύφος. Όπως και να έχει, αυτή του η αισθητική, «λειτουργεί».

Γιατί, μέσα από αυτήν και μέσα από τα ρούχα του, όπως και την πιο πρόσφατη, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι ΄16, απενοχοποιεί την εικόνα του “bad girl” και της δίνει μια πιο ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη ματιά.

Παραμένοντας, λοιπόν, «πιστός» στην gothic αισθητική της προηγούμενης συλλογής, έτσι και σε αυτήν, μας παρουσιάζει ένα κόσμο, σίγουρα όχι μινιμαλιστικό. Λεπτομέρειες όπως τα κρόσσια, τα διχτυωτά ρούχα, τα ριγέ σακάκια και παντελόνια, τα military εμπνευσμένα jackets, οι αλυσίδες ως το νέο IT αξεσουάρ, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μας το επιβεβαιώνουν. Φυσικά, τα eveningwear κομμάτια δεν λείπουν από την συλλογή, με τα βραδινά, μακριά και αέρινα φορέματα να δέχονται ένα street makeover, γιατί πώς να το κάνουμε, έτσι λειτουργεί ο Wang!

Μέσα σε 10 χρόνια –πρόσφατα ο σχεδιαστής έκλεισε την «χρυσή» δεκαετία του, ο Alexander Wang, έχει καταφέρει να ωριμάσει σαν σχεδιαστής και να βρει την ταυτότητά του, κάτι που για κάποιους συναδέλφους του, τους παίρνει χρόνια για να κατορθώσουν.

Δες παρακάτω την συλλογή!

aw_ss16_01.jpg

aw_ss16_02.jpg

aw_ss16_03.jpg

aw_ss16_04.jpg

aw_ss16_05.jpg

aw_ss16_06.jpg

aw_ss16_07.jpg

aw_ss16_08.jpg

aw_ss16_09.jpg

aw_ss16_10.jpg

aw_ss16_11.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares