Happy Birthday Ricky Gervais

Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις να παραδίδεις με το χιούμορ σου «ιδιαίτερα μαθήματα ζωής»

Αγγελική Λάλου

O Ricky Gervais Dene είναι κωμικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, κινηματογραφικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, μουσικός, καθώς και συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1961 και μεγάλωσε στο προάστιο Whitley του Reading στο Berkshire της Αγγλίας. Το 1979 πήγε για σπουδές βιολογίας στο Univercity College του Λονδίνου, αλλά σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων άλλαξε αντικείμενο μελέτης και ακολούθησε τη φιλοσοφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο UCL, γνώρισε την Jane Fallon, με την οποία διατηρεί σχέση από το 1982. Σήμερα ζουν μαζί στο Hampstead, αρνούμενοι να παντρευτούν ή να αποκτήσουν παιδιά.

Aπέκτησε μεγάλη δημοσιότητα με τις τηλεοπτικές σειρές The Office και Extras, στις οποίες υπήρξε ηθοποιός, αλλά και ένας από τους δύο συγγραφείς και σκηνοθέτες. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων βραβεία BAFTA, British Comedy Awards, βραβεία Emmy, Χρυσές Σφαίρες, το Rose d'Or, κ.ά.

Με τη σειρά After life παρέδωσε «ιδιαίτερα μαθήματα ζωής» .

Για να του ευχηθούμε χρόνια πολλά αλιεύσαμε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις

 

«Η επιστήμη καταφέρνει συνεχώς να αποδεικνύει όσα ισχυρίζεται. Αν πάρουμε όμως κάτι σαν μυθιστόρημα, ή οποιοδήποτε ιερό βιβλίο και το καταστρέψουμε, σε χιλιάδες χρόνια, τα λεγόμενά τους δεν θα επέστρεφαν σε εμάς ακριβώς όπως όταν αρχικά γράφτηκαν. Ενώ αν πάρουμε οποιοδήποτε επιστημονικό βιβλίο και κάθε επιστημονικό γεγονός και τα καταστρέφαμε όλα, σε χίλια χρόνια όλα θα επέστρεφαν με την ίδια ισχύ γιατί πάλι όλα τα ίδια ερευνητικά τεστ θα εφερναν το ίδιο αποτέλεσμα».

«Πρέπει να φτιάξεις κάτι. Πρέπει να φέρεις κάτι στον κόσμο που δεν υπήρχε  πριν. Δεν έχει σημασία τι θα είναι. Δεν έχει σημασία αν θα είναι τραπέζι ή ταινία ή κηπουρική - όλοι πρέπει να δημιουργήσουν κάτι. Πρέπει να κάνεις κάτι και μετά να καθίσεις και να πεις, “εγώ το έκανα”».

 

«Δεν είμαι λύκος με προβιά προβάτων, είμαι λύκος με προβιά λύκου».

 

«Οι άνθρωποι συγχέουν το θέμα του αστείου με το στόχο του αστείου, και πρόκειται πολύ σπάνια για το ίδιο».

«Η εκτίμηση είναι ένα δώρο που προσφέρει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον. Μπορείς να είσαι τόσο καλός όσο οποιοσδήποτε. Εάν μπορείς να διαβάσεις, μπορείς να μάθεις όλα όσα έμαθε  κι εκείνος κάποτε. Αλλά πρέπει να το θέλεις».

«Η φυσική ηλιθιότητα είναι συναρπαστική».

 

«Έχω εθιστεί ξανά στους φυσιολογικούς ανθρώπους, κι αυτό είναι το πιο όμορφο θέμα για το οποίο θέλω να γράψω».

 

«Ας το παραδεχτούμε: Μισώ στους άλλους τα πάντα».

«Το μόνο πράγμα που με πιέζει πραγματικά είναι η σκληρότητα απέναντι στα ζώα».

 

«Το Εγώ είναι ξεκαρδιστικό - ειδικά η ματαιοδοξία ενός κωμικού. Μόλις δείτε κάποιον να ανησυχεί για το πόσο cool είναι ή για το πόσα στάδια μπορεί να γεμίσει, τότε ξέρετε ότι έχει σταματήσει να είναι αστείος».

«Το να κάνω τους ανθρώπους να γελούν είναι εύκολο για μένα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Αλλά είμαι υπερήφανος κι όταν καταφέρνω να κάνω ένα κοινό να σιγήσει για ένα λεπτό επειδή εκείνη την ώρα σκέφτονται κάτι».

 

«Ευτυχώς, ακόμη και όταν οι άνθρωποι φωνάζουν κραυγαλαία ψέματα, η αλήθεια παραμένει άθικτη. Η επιστήμη δεν δίνει σημασία στο τι πιστεύεις».

 

«Δεν ξέρω γιατί οι άλλοι ανησυχούν τόσο πολύ για τη ζωή των άλλων».

«Όλα όσα κάνω είναι έχουν τις ρίζες τους με κάποιον τρόπο στην ανθρωπότητα. Αφορούν πάντα τους ανθρώπους. Είναι πάντα για το Εγώ. Είναι πάντα για την απόγνωση. Είναι αρκετά υπαρξιακά. Ξέρετε, “Ζω μια καλή ζωή;” Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι άθεος και νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο που έχουμε, οπότε καλύτερα να είμαστε καλοί. Και να περνάμε καλά».

 

«Δεν ήξερα ότι ήμουν φτωχός, μεγάλωσα κάπου που ήμασταν περίπου όλοι στην ίδια κατάσταση. Δεν μπορούσα να έχω ποδήλατα. Δεν με ενόχλησε ποτέ, αλλά θα μπορούσα να έχω οποιοδήποτε βιβλίο. Μου άρεσε πολύ το σχολείο. Μου άρεσε πολύ να μαθαίνω. Ναι, δεν με ένοιαζε ποτέ η περιουσία. Ακόμα δεν με νοιάζει».About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares