Skip to main content

CELEBS

«Δεν πιστεύω στον γάμο. Πιστεύω στη δέσμευση που κάνεις με την καρδιά σου» Diane Kruger

Στα 47 της, πιο όμορφη και γοητευτική όσο ποτέ



Με τα γοητευτικά χαρακτηριστικά της δικαίως ενσάρκωσε την ωραία Ελένη, ωστόσο έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα πέρα από την εξωτερική της ομορφιά. Η Ντιάνε Κρούγκερ (Diane Kruger, πραγματικό όνομα: Diane Heidkrüger) γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1976) κι είναι Γερμανίδα ηθοποιός και πρώην μοντέλο. Η πρώτη της εμφάνιση σε αγγλόφωνη παραγωγή έγινε το 2002 στην τηλεταινία The Piano Player με συμπρωταγωνιστές τους Ντένις Χόπερ και Κριστόφ Λαμπέρ. Τα επόμενα δύο χρόνια εμφανίστηκε ανάμεσα σε άλλες στις ταινίες Michel Vaillant (2003) και Wicker Park (2004). Ο πιο αξιοσημείωτος ρόλος της μέχρι στιγμής ήταν αυτός της Ωραίας Ελένης που υποδύθηκε στην ιστορική περιπέτεια του Γούλφγκανγκ Πίτερσεν, Τροία. Το 2005 ψηφίστηκε 50η στη λίστα του περιοδικού Maxim με τις "100 πιο καυτές γυναίκες του 2005". Το 2004 συμπρωταγωνίστησε με τον Νίκολας Κέιτζ και τον Σον Μπιν στην επιτυχημένη περιπέτεια National Treasure, ενώ ακολούθησαν οι ταινίες Καλά Χριστούγεννα το (2005) και Copying Beethoven το (2006). Η ταινία της National Treasure: The Book of Secrets προβλήθηκε στις αμερικανικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2007.

Το 2017, έκανε το ντεμπούτο της στη γερμανική γλώσσα στο In the Fade του Fatih Akin, για το οποίο κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το 2014 κέρδισε το Ordre des Arts et des Lettres.

Η Κρούγκερ παντρεύτηκε τον Γάλλο ηθοποιό Γκιγιόμ Κανέ την 1 Σεπτεμβρίου του 2001 και το 2006 κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Παρίσι. To 2013 έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα.

Έχει ύψος 1,70 μ.

Έχει ένα μικρότερο αδελφό, το Στέφαν

Για το ρόλο της Ωραίας Ελένης κέρδισε 8 κιλά επειδή ο σκηνοθέτης την ήθελε πιο πληθωρική

Έχει σπουδάσει Λατινικά για 8 χρόνια

Μιλάει άπταιστα Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά

Έμαθε Ρώσικα για τις ανάγκες της ταινίας Les Brigades du Tigre

Υποστηρίζει ενεργά τη UNICEF

Έχει κατά καιρούς συμπεριληφθεί σε λίστες περιοδικών για τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο.

Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Δεν πιστεύω στον γάμο. Πιστεύω σε μια δέσμευση που κάνεις στην καρδιά σου. Δεν υπάρχει χαρτί που θα σας κάνει να μείνετε».

 

«Πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος για να γνωρίζεις ότι δεν ξέρεις τα πάντα. Αλλά πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Και σίγουρα το κάνω αυτό».

 

«Αυτό που φοράς είναι μια τέτοια έκφραση του ποιος είσαι. Είναι σαν κάποιος να διαλέξει ποιος πρόκειται να γνωρίσει! "

 

«Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά για το στυλ. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το προσωπικό μου στυλ».

 

«Οι άνθρωποι πιστεύουν πάντα ότι είμαι πολύ χαριτωμένη όταν με συναντούν, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό. Είμαι πολλή Γερμανίδα - δεν είμαστε φτιαγμένοι από ζάχαρη».

 

«Είμαι Ευρωπαία, χαριτωμένη και μικροσκοπική - αλλά στην πραγματικότητα θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο αγοροκόριτσο».

 

«Μου προσφέρεται ρόλος για ταινία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μόνο και μόνο επειδή μιλάω Γερμανικά και γεννήθηκα εκεί. Έχω μείνει πάντα μακριά από αυτό γιατί δεν θα ήθελα να έχω μπει σε αυτό το κουτί».

 

«Ναι, για μένα, η ηθοποιία είναι πολύ θεραπευτική. Εκτονώνω πολύ θυμό και απογοήτευση».

 

«Είναι διασκεδαστικό να είσαι ένα από τα αγόρια. Είναι διασκεδαστικό να έχεις έναν χαρακτήρα που είναι τραχύς και πέφτει και λερώνεται και να μην είσαι αυτό το πολύτιμο κορίτσι που κάθεται ακριβώς στη γωνία και απλά στέκεται δίπλα στη δράση».

«Οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται στο τέλος της διαδρομής, όχι στην αρχή».

 

«Δίνω στον εαυτό μου ένα διάλειμμα στην προσωπική μου ζωή, αλλά νομίζω ότι στη δουλειά, αν δεν σπρώξεις τον εαυτό σου βαριέσαι και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο».

 

«Με το μόντελινγκ, ποζάρεις. Θέλετε να φαίνεστε ο καλύτερος εαυτός σας όλη την ώρα. Με την υποκριτική, πρέπει να γνωρίζετε την κάμερα, αλλά όσο περισσότερο δείχνετε τις ατέλειές σας, τόσο καλύτερα θα είστε».

 

«Μεγάλωσα με την κλασική μουσική όταν ήμουν χορεύτρια μπαλέτου. Τώρα, όταν πρέπει να προετοιμάσω μια συναισθηματική σκηνή, να κλάψω ή οτιδήποτε άλλο, ακούω σονάτες. Vivaldi και άλλα. Είναι απλά τόσο όμορφο για μένα».

 

«Νιώθω σαν μερικές φορές οι γυναίκες να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τι συμβαίνει και δεν έχουν κανέναν που να τις καταλαβαίνει.»

 

«Μου πήρε πολύ χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή μου είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από οποιοδήποτε μέρος ρόλου που θα παίξω ποτέ».

 

cover photo: Universal Pictures / The Weinstein Company

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.