Skip to main content

CELEBS

«Οι υπέροχοι γάμοι είναι συνεργασίες. Δεν μπορεί να είναι ένας υπέροχος γάμος χωρίς να υπάρχει συνεργασία» Helen Mirren

Έχει γενέθλια και είναι πάντα λαμπερή και υπέροχη



Κομψή, αριστοκρατική, γοητευτική, ταλαντούχα, με ερμηνείες που ξεχωρίζουν - σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Η Έλεν Μίρεν (Helen Mirren) γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1945 – και είναι Αγγλίδα ηθοποιός, με πολλές συμμετοχές στον κινηματογράφο και το θέατρο. Το πραγματικό της όνομα είναι Ilynea Lydia Mironoff.

Έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, με τέσσερα BAFTAs, με τρεις Χρυσές Σφαίρες, με τέσσερα Βραβεία Έμμυ και με δύο Βραβεία Καλύτερης Υποκριτικής, από το Φεστιβάλ Καννών. Ενώ, τέλος, το 2003, τιμήθηκε με τον τίτλο της Λαίδης από το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, για την προσφορά της έως τώρα.

Η μητέρα της ήταν Αγγλίδα και ο πατέρας Ρώσος και ταξιτζής στο επάγγελμα. Ο πατέρας της επέλεξε, το 1955, να αλλάξει το όνομα της οικογένειας σε Μίρεν, για να κρύψει την καταγωγή του. Η Μίρεν από μικρή ηλικία ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μάλιστα κέρδισε μια θέση στο National Youth Theatre ως έφηβη και σε ηλικία δεκαοκτώ χρόνων, συμμετέχει στην παραγωγή «Antony and Cleopatra». Μετά από διάφορες αξιόλογες ερμηνείες της στο θέατρο, στις αρχές του 1970, στρέφεται και στον κινηματογράφο.

Αξιομνημόνευτη ερμηνεία της ήταν o ρόλος της, υποδυόμενη τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στην ταινία «Η Βασίλισσα», το 2006.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές φράσεις:

 

«Δεν πιστεύω ότι αν κάνετε καλό, θα συμβούν καλά πράγματα. Όλα είναι εντελώς τυχαία και συμπωματικά. Μερικές φορές τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε πολύ καλούς ανθρώπους και μερικές φορές τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. Αλλά τουλάχιστον εάν προσπαθείτε να κάνετε καλά πράγματα, τότε ξοδεύετε το χρόνο σας κάνοντας κάτι αξιόλογο».

 

«Το σύνολο των ρούχων είναι τρελό. Μπορείτε να ξοδέψετε ένα δολάριο σε ένα σακάκι σε ένα λιτό κατάστημα. Και μπορείτε να ξοδέψετε χίλια δολάρια σε ένα σακάκι σε ένα κατάστημα. Και αν είδατε αυτά τα δύο σακάκια από δυο διαφορετικούς ανθρώπους στο δρόμο, πιθανότατα δεν θα ξέρετε ποιο ήταν ποιο».

 

«Γράφετε την ιστορία της ζωής σας με τις επιλογές που κάνετε. Ποτέ δεν ξέρεις αν ήταν λάθος. Αυτές οι στιγμές της απόφασης είναι τόσο δύσκολες».

«Ποτέ στη ζωή μου δεν βρέθηκα σε μια κατάσταση όπου σταμάτησα να δουλεύω και είπα, “Δόξα τω Θεώ είναι Παρασκευή”. Αλλά τα σαββατοκύριακα είναι ξεχωριστά ακόμα κι αν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο. Κάτι σας λέει ότι έχει φτάσει το σαββατοκύριακο και μπορείτε να απολαύσετε λίγο χρόνο για εσάς».

 

«Δεν μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο άλλοι άνθρωποι σας βλέπουν ή σας σκέφτονται. Αλλά πρέπει να είστε άνετοι με αυτό».

 

«Οι υπέροχοι γάμοι είναι συνεργασίες. Δεν μπορεί να είναι ένας υπέροχος γάμος χωρίς να υπάρχει συνεργασία».

 

«Το μέρος στο οποίο μεγαλώσατε γίνεται ένα μεγάλο μέρος του ποιοι είστε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό. Λοιπόν, μερικές φορές το να ξεφύγεις από αυτό είναι που σε κάνει να είσαι ποιος είσαι».

 

«Δεν υπάρχει καλός τρόπος για να ξοδέψεις το χρόνο σου. Η σπατάλη χρόνου είναι απλώς χάσιμο χρόνου».

 

«Μερικές φορές το γυμνό είναι σέξι. Μερικές φορές δεν είναι. Μερικές φορές το ντύσιμο είναι πιο σέξι από το να είναι γυμνό.

«Οι ηθοποιοί είναι απατεώνες και αδέσποτοι. Ή θα έπρεπε να είναι».

 

«Είμαστε όλοι ανόητοι όταν είμαστε νέοι. Δεν νομίζουμε ότι είμαστε, αλλά είμαστε. Πρέπει λοιπόν να είμαστε».

 

«Μου αρέσει πάντα να δουλεύω με νέους ηθοποιούς, γιατί πάντα υπάρχει κάτι να μάθω. Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπουμε την επόμενη γενιά και πώς προσεγγίζουν τα πράγματα και τι είναι υπέροχο και τι δεν είναι τόσο υπέροχο γι' εκείνους».

 

«Δύο φράσεις που μισώ σε σχέση με τους γυναικείους χαρακτήρες είναι “δυνατοί” και “έντονοι”. Με ενοχλούν πραγματικά. Είναι το πιο ευγενικό πράγμα. Το λέτε αυτό για ένα τρίχρονο. Αποδυναμώνει τις γυναίκες».

 

«Δεν νομίζω ότι είναι καλό να προσπαθείς και να αλλάξεις κάποιο. Το τέχνασμα και το μυστήριο - των σχέσεων και της ζωής γενικά - είναι να μάθεις να ζεις με τα κομμάτια που δεν σου αρέσουν».

 

«Δεν υπάρχει τίποτα σέξι στο να κάνεις γυμνή σκηνή. Είναι μάλλον άβολο. Μου αρέσει να ντύνομαι αντί να ξεντύνομαι.

«Με τρομοκρατεί το ότι πρέπει να μάθω τις ατάκες μου και πάντα φοβόμουν ότι δεν θα τις μάθω».

 

«Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου να παντρευτώ κανέναν. Τα οικονομικά είναι βασικά ο μόνος λόγος για να παντρευτώ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα».

 

«Το χιούμορ σε μια σχέση είναι τόσο σημαντικό. Πολλές γυναίκες θα το πουν αυτό. Μερικοί λένε, “Αν μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις, είναι το πιο σέξι πράγμα στη γη”».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου