Το νέο φιλμ του Σπάικ Λι για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ είναι γροθιά στο στομάχι

''Η ιστορία θα σταματήσει ποτέ να επαναλαμβάνεται;'' άραγε;

Κατερίνα Ανδρομιδά

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η δολοφονία του Έρικ Γκάρνερ μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη το 2019 και η κινηματογραφική σύλληψη στη ταινία ''Κάνε το Σωστό'' είναι όλα αποσπάσματα που θα δεις στο ''Three Brothers''.

Ένα φιλμ που έφτιαξε ο Σπάικ Λι με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη το οποίο και παρουσίασε στο CNN.

Εκτός, όμως,  από τη μικρού μήκους -γροθιά στο στομάχι που έφτιαξε αξίζει να διαβάσουμε και όσα είπε κατά την εμφάνισή του στο CNN:

 «Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην κατανοεί γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο; Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, το είδαμε στις ταραχές τη δεκαετία του '60, στη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και δεν βρίσκουμε τη δικαιοσύνη που μας αξίζει, οι άνθρωποι αντιδρούν με έναν τρόπο που θα τους κάνει να ακουστούν. Πρόκειται για κάτι που βλέπουμε ξανά και ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια: οι δολοφονίες μαύρων, να πάνω σε τι έχει χτιστεί αυτή η χώρα».

«Τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πατάνε πάνω στην κλοπή της γης των ιθαγενών και στη γενοκτονία, μαζί με τη δουλεία. Δεν εγκρίνω όλα όσα γίνονται, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με τον τρόπο που το κάνουν».

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares