Ο Μπονγκ Τζουν-χο "φεύγει" από τα Παράσιτα και πάει για πρόεδρος στο 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας

Τι δήλωσε ο ίδιος αλλά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπαρμπέρα για εκείνον

Κατερίνα Ανδρομιδά

Ένας Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες, Σεζάρ και τέσσερα βραβεία Όσκαρ (καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, ξένης ταινίας, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας) ήταν όσα ακολούθησαν για τον  Μπονγκ Τζουν-χο  μετά τα «Παράσιτα». Όμως, τα ευχάριστα για τη πορεία του δεν σταματάνε εδώ. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο  σκηνοθέτης θα ''μπει στο ρόλο'' του προέδρου στο 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας το οποίο θα διεξαχθεί από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου. 

«Ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο θα προεδρεύσει της διεθνούς κριτικής επιτροπής του 78ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας και τα άλλα επίσημα βραβεία». 

Τι δήλωσε ο Μπονγκ Τζουν-χο 

«Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι πλούσιο με μακρά ιστορία και είναι τιμή μου να συνδεθώ με την εξαίρετη κινηματογραφική παράδοσή του. Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που επελέγησαν από το φεστιβάλ. Είμαι γεμάτος αληθινή χαρά και ελπίδα».

Τι δήλωσε για τον Μπονγκ Τζουν-χο  ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα

 «Σήμερα μια από τις πιο αυθεντικές και πρωτότυπες φωνές του κινηματογράφου της θεωρίας του δημιουργού σε παγκόσμιο επίπεδο. Του είμαι ευγνώμων που αποδέχθηκε να θέσει το απερίσπαστο, φιλέρευνο και στερούμενο από προκαταλήψεις πάθος και την αγάπη του για τον κινηματογράφο στην υπηρεσία του φεστιβάλ μας».

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares