Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου

«Είναι μια ταινία για το πως η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά»

Κατερίνα Ανδρομιδά

Το πλήρωμα του χρόνου για την ταινία μεγάλου μήκους της Ζακλίν Λέντζου «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» έφτασε αφού είναι επίσημο πια πως θα κάνει πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα Encounters του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου κι η ανυπομονησία μας είναι τεράστια. Μία ταινία που αφηγείται τη ''περιπέτεια'' της ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού ή αλλιώς τα στάδια ωρίμανσης αυτής της σχέσης. Η αρρώστια του πατέρα της Άρτεμις στέκεται η αφορμή για να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από χρόνια απουσίας για να αναλάβει την φροντίδα του. Η εμφάνιση ενός άγνωστου τύπου στη ζωή της είναι το κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης ενώ το ντόμινο αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει σχετικά με κομμμάτια της ζωής του πατέρα της που ακόμη δεν είχε καταφέρει να συναρμολογήσει οδηγούν σε μία ουσιαστικότερη σύνδεσή της μαζί του.

«Οσο ποιητικό άλλο τόσο επώδυνα αληθινό, τρυφερό και βαθιά προσωπικό το "Σελήνη, 66 Ερωτήσεις,  είναι μια ταινία για τον φόβο της οικειότητας, τον πόνο του τραύματος και τη βαθιά ανάσα της συγχώρεσης. Αλλά ίσως πάνω και από αυτά είναι μια ταινία για το πως η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά. Οπως ακριβώς και η αγάπη.»

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις 

 Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου.  Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Μαζί τους οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Ζορμπά. Παραγωγή: BLONDE σε συμπαραγωγή με LUXBOX, ΕΚΚ και ΕΡΤ. Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα. Συμπαραγωγοί: Fiorella Moretti, Hedi Zardi, Ζακλίν Λέντζου. Με την υποστήριξη: Centre national du cinéma et de l’image animée και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο πλαίσιο της ενίσχυσης Ελληνογαλλικών Συμπαραγωγών. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός. Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Λιόκαλος. Κοστούμια: Εύα Γουλάκου.  Ήχος: Λέανδρος Ντούνης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Julien Perez. Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου. Το σενάριο της ταινίας συμμετείχε στο Sundance Screenwriter’s Lab και στο Torino Film Lab, όπου κέρδισε το Development Fund Award του Centre National du Cinéma et de l’image Animée.  Διάρκεια: 108'

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares