Κλειστοί κινηματογράφοι: είσοδος μόνο για εμβολιασμένους

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο πρωθυπουργικό διάγγελμα 

Κατερίνα Ανδρομιδά

Με τις προβλέψεις των επιδημιολόγων να είναι σχεδόν δυσοίωνες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και τους εμβολιασμούς να προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε-μεταξύ άλλων- στο τελευταίο διάγγελμα ότι οι κλειστοί κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν μέχρι νωτέρας αποκλειστικά για εμβολιασμένους από τις 16 Ιουλίου με χωρητικότητα 85%.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Oμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί».About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares