Ταινία για τη ζωή του Καποδίστρια πρόκειται να γυρίσει ο Γιάννης Σμαραγδής

Οι πρωταγωνιστές, ο τόπος των γυρισμάτων και οι λεπτομέρειες για τη νέα παραγωγή

Avopolis

Ταινία για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια πρόκειται να γυρίσει ο Γιάννης Σμαραγδής, διεκδικώντας να αναδείξει τον «χρωματισμό της ψυχής του, την κόκκινη κλωστή της επίπονης διαδρομής του και κυρίως το νόημα της «θυσίας» του» όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του για τη νέα αυτή παραγωγή.

Τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή θα ξεκινήσουν στην αρχή του 2022 σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Κέρκυρα, το Ναύπλιο, η Αίγινα, η Ύδρα, η Μάνη, ο Πόρος, το Σούνιο, η Επίδαυρος, αλλά και η Ελβετία, η Γενεύη, η Λωζάνη, καθώς και η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, εκεί όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών από τον Τσάρο Αλέξανδρο.

Η ταινία διεκδικεί να αποτελέσει τμήμα των εκδηλώσεων για τα διακόσια (200) χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τον ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια θα υποδυθεί ο Μιχάλης Σαράντης και τους Ελληνικούς ρόλους των Κολοκοτρώνη, Κουντουριώτη, Μαυρομιχάλη, Σπηλιάδη, Κανάρη, Μαυροκορδάτο κ.λπ. θα ερμηνεύσουν επίσης Έλληνες ηθοποιοί. Ρώσοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τον Τσάρο Αλέξανδρο τον Α’, την Τσαρίνα Ελισάβετ, τον Τσάρο Νικόλαο τον Α’, τον Ρώσο ποιητή Αλέξανδρο Πούσκιν, καθώς και την Ρωξάνδρα Στούρτζα, την μεγάλη αγάπη του Καποδίστρια. Επιπλέον, Ελβετοί ηθοποιοί θα υποδυθούν τους Ελβετούς φιλέλληνες. Τον ρόλο του τραπεζίτη και στενού φίλου του Καποδίστρια και ιδρυτή της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιου Σταύρου θα υποδυθεί ένας ηθοποιός-έκπληξη.

Η ταινία θα είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ελβετίας και υπολογίζεται να βγει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2022 με τέσσερις παράλληλες πρεμιέρες στην Αθήνα, τη Μόσχα, τη Γενεύη και την Νέα Υόρκη

Μιχάλης Σαράντης

Φωτογραφία Γιώργος Καπλανίδης

Με πληροφορίες από το www.iefimerida.gr

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/movieworld/news/73873-tainia-gia-ti-zoi-tou-kapodistria-prokeitai-na-gyrisei-o-giannis-smaragdisAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares