Η Cate Blanchett νέα μούσα του Pedro Almodóvar

Θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Almodóvar, στη μεταφορά του βιβλίου «Οδηγίες για οικιακές βοηθούς»

Αγγελική Λάλου

Η συλλογή «Οδηγίες για οικιακές βοηθούς» περιλαμβάνει τα καλύτερα αφηγήματα της θρυλικής διηγηματογράφου Λουσία Μπερλίν, μιας μαστόρισσας της φόρμας που αναγνωρίστηκε μετά θάνατον ως έξοχη εκπρόσωπος της μποέμ γενιάς του '60 και του '70. Με το σθένος ενός Ρέιμοντ Κάρβερ, την ειλικρίνεια μιας Άλις Μονρό και ένα μείγμα ρέμπελου χιούμορ και μελαγχολίας εντελώς δικό της, η Μπερλίν κάνει θαύματα με υλικό την ασήμαντη καθημερινότητα. Μέσα από τα διηγήματά της, με ηρωίδες γυναίκες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνες στη ζωή, αναδύεται ένας κόσμος σε ασταμάτητη κίνηση, γεμάτος χρώματα, αρώματα, γεύσεις, ένας κόσμος ο οποίος, παρ' όλη την οδύνη που κατά καιρούς μάς προκαλεί, πάντοτε θα μας ξαφνιάζει και θα μας σαγηνεύει. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Στερέωμα, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

View this post on Instagram

A post shared by Sphinx cinema & café (@sphinxcinema)

Η Κέιτ Μπλάνσετ υπέγραψε επίσημα για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία μεγάλου μήκους του Pedro Almodóvar, «Οδηγίες για οικιακές βοηθούς».

Η ταινία είναι μια προσαρμογή της ομώνυμης συλλογής διηγημάτων της Lucia Berlin, η οποία περιλαμβάνει 43 ιστορίες για γυναίκες σε πολλαπλούς τύπους απαιτητικών εργασιών.

Επιβεβαιώθηκε ότι το έργο βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, με την εταιρεία παραγωγής Dirty Films της Blanchett να κάνει την παραγωγή της ταινίας για τη New Republic Pictures, σε συνεργασία με την El Deseo. Ο Andrew Upton και η Coco Francini είναι παραγωγοί μαζί με τη Blanchett για την Dirty Films. Ο Brian Oliver και ο Bradley Fischer είναι παραγωγοί για τη New Republic Pictures μαζί με τον Almodóvar.

Ο Almodóvar δήλωσε ότι έγραφε το σενάριο στα ισπανικά πριν το μεταφράσει στα αγγλικά. Βραβευμένος με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το «Talk to Her» (2002), έχει βυθιστεί στις αγγλόφωνες ταινίες με τη μικρού μήκους «The Human Voice» του 2020 με πρωταγωνίστρια την Tilda Swinton. Ήταν μία από τις 15 ταινίες που μπήκαν στη βραχεία λίστα για ζωντανή δράση μικρού μήκους από τα Όσκαρ, αλλά τελικά δεν βραβεύτηκαν. Τον περασμένο χρόνο, έγραψε και σκηνοθέτησε το «Parallel Mothers» για τη Sony Pictures Classics με τη βραβευμένη με Όσκαρ Penélope Cruz, η οποία κέρδισε το Volpi Cup στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η Blanchett και ο Almodóvar αντιπροσωπεύονται από την CAA.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares