Σε δημοπρασία τα αντικείμενα των Beatles

50 χρόνια μετά

Βασιλεία Μαξακούλη

Ένα ζευγάρι από τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά ηλίου του John Lennon βγαίνουν σε δημοπρασία. Αυτά θα συνοδευτούν από μια κλήση για παράνομη στάθμευση που είχε πάρει ο ντράμερ των Beatles, Ringo Starr.
Και τα δύο αντικείμενα κρατούσε εδώ και 50 χρόνια ένας πρώην οδηγός του συγκροτήματος.
Ο Alan Herring, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός για τον Starr και το έτερο μέλος του συγκροτήματος, τον George Harrison, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ανέφερε ότι ο Lennon του είχε χαρίσει τα γυαλιά αυτά, τα οποία είχε ξεχάσει στο πίσω κάθισμα της Μερσεντές του.
«Όταν ο John βγήκε από το αυτοκίνητο παρατήρησα ότι είχε αφήσει αυτά τα γυαλιά ηλίου στο πίσω κάθισμα και ο ένας φακός και ο ένας βραχίονάς τους ήταν σπασμένοι. Τον ρώτησα αν ήθελε να τα πάω να του τα φτιάξουν. Μου απάντησε να μην ανησυχώ, ότι ήταν μόνο για φιγούρα».
https://www.instagram.com/p/B3ZkjohgRqL/
https://www.instagram.com/p/B42b0Bkg3Yr/
Τα γυαλιά αυτά και η κλήση, που είχε κοπεί στις 25 Απριλίου του 1969, στο Λονδίνο, έξω από το στούντιο ηχογράφησης του συγκροτήματος Apple Records, θα πουληθούν μέσα στον Δεκέμβριο σε διαδικτυακή δημοπρασία των Sotheby’s μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα των Beatles.
Ο Alan Herring είπε ότι αποφάσισε να πουλήσει τα αντικείμενα αυτά για συναισθηματικούς λόγους, όμως δήλωσε ότι: «οι αναμνήσεις που έχω από αυτή την ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή μου, εργαζόμενος για τους Beatles, είναι πολύ πιο σημαντική για εμένα».
Η καφέ πλέον, τσαλακωμένη κλήση για δύο στερλίνες εκτιμάται ότι θα πιάσει περίπου 1.700 ευρώ, ενώ τα γυαλιά ηλίου τα οποία ο Herring δεν επιδιόρθωσε ποτέ, ίσως να πιάσουν 9.380 ευρώ.
Άλλα αντικείμενα που θα πουληθούν, από τις 6 έως τις 13 Δεκεμβρίου, είναι ένας αναπτήρας που είχε ο Herring στο αυτοκίνητό του, μπλούζες των μελών του συγκροτήματος και η κιθάρα του Harrison με πιθανή τιμή πώλησης περίπου τα 70.000 ευρώ.

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares