Πάνω από 1 δισ. προβολές για τους Nirvana

Το "Smells Like Teen Spirit" έσπασε τα ρεκόρ

Βασιλεία Μαξακούλη

Το μουσικό βίντεο για το "Smells Like Teen Spirit"  των μυθικών Nirvana κατέκτησε τώρα το μετάλλιο των 1 δισ. προβολών στην πλατφόρμα του YouTube. 
Το «Smells Like Teen Spirit» αποτελούσε το τραγούδι εισαγωγής για τον θρυλικό δίσκο «Nevermind» των Nirvana, το δεύτερο studio album τους, που κυκλοφόρησε το 1991 από την Geffen Records / Universal Music και έως σήμερα, έχει μοιράσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς.

Το music video του τραγουδιού αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του YouTube το 2009, έχοντας υποβληθεί σε master που το αναβάθμισε σε HD ανάλυση.
Το «Smells Like Teen Spirit» θεωρείται το δεύτερο δημοφιλέστερο βίντεο της δεκαετίας του 1990 στο YouTube, αλλά και το δεύτερο δημοφιλέστερο βίντεο των Nirvana μετά το «November Rain» που έχει προβληθεί περίπου 1,3 δισεκατομμύρια φορές.
Η εταιρεία Vevo ανακοίνωσε ότι το «Smells Like Teen Spirit» έχει κατακτήσει την έκτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων βίντεο στην πλατφόρμα της στο τέλος της δεκαετίας του 2010.

Το music video του «Smells Like Teen Spirit» ήταν το πρώτο μεγάλο επαγγελματικό βήμα για τον σκηνοθέτη Samuel Bayer. Τα γυρίσματα έγιναν στις 17 Αυγούστου 1991 στο Culver City του Λος Άντζελες.
Οι Nirvana κέρδισαν δύο βραβεία στα MTV Video Music Awards για το  «Smells Like Teen Spirit», το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως «ο ύμνος για τα απαθή παιδιά της Γενιάς X».
Το «Nevermind» αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και επιδραστικά άλμπουμ που γράφτηκαν στην ιστορία της μουσικής, αν και η ύπαρξη του έχει ένα πολύ βαθύτερο νόημα.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επάνοδο του rock ’n’ roll στην κορυφή των charts και εξακολουθεί να είναι ασύγκριτη πηγή έμπνευσης για το κοινό, τους μουσικούς και τις επόμενες γενιές.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares