Θαυμαστές της Sinéad O’Connor τραγουδούν στους δρόμους του Δουβλίνου το “Nothing Compares 2 U” σε ένα συγκινητικό tribute

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο της εμβληματικής Ιρλανδής τραγουδίστριας, οι θαυμαστές της τιμούν τη μουσική και πολιτική της κληρονομιά.

Avopolis

Στους δρόμους του Δουβλίνου συγκεντρώθηκαν θαυμαστές και θαυμάστριες της Sinéad O’Connor, όπου και τραγούδησαν όλοι μαζί το Nothing Compares 2 U” σε ένα συγκινητικό tribute προς την εκλιπούσα Ιρλανδή τραγουδίστρια.

Η O’Connor πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 56 ετών, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του 17χρονου γιου της Shane, που αυτοκτόνησε.

Η συγκέντρωση των ανθρώπων που αγάπησαν και θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη της O’Connor πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου έξω από το Δημαρχείο του Δουβλίνου. Την διοργάνωση συντόνισε η σοσιαλιστική φεμινιστική ομάδα Rosa και σε αυτήν παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 άτομα.

Η Ruth Coppinger, ακτιβίστρια της Rosa και πρώην μέλος του Ιρλανδικού κοινοβουλίου, μίλησε για τη Sinéad O’Connor, περιγράφοντάς την ως «μια ξεχωριστή και μοναδική φωνή που μπορούσε να είναι παράλληλα ένα ψιθύρισμα ή μια κραυγή στον ίδιο κιόλας στίχο».

«Η καλλιτεχνία και ο ακτιβισμός της Sinead δεν μπορούν να διαχωριστούν – ήταν απαραίτητη η μία για τον άλλο. Η καλλιτεχνία και το αίσθημα δικαιοσύνης της ίδιας προέκυψαν από τη δική της εμπειρία αδικίας», συμπλήρωσε η Coppinger.

Μετά τον θάνατο της O’Connor, ο Morrissey σχολίασε αρνητικά το πώς η μουσική βιομηχανία διαχειρίστηκε το συμβάν, κάνοντας λόγο για μεγάλη υποκρισία από την πλευρά της και υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι ουδέποτε τη στήριξε κατά τη διάρκεια της ζωής και των γενναίων πράξεών της. Υπενθυμίζεται ότι η διαμαρτυρία της O’Connor για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από την Καθολική Εκκλησία, είχε οδηγήσει ουσιαστικά στο να γίνει η ίδια ένα από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που βιώνουν το cancel, σε μια περίοδο που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της.

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/80544-thavmastes-tis-sinead-o-connor-tragoudoyn-stous-dromous-tou-douvlinou-to-nothing-compares-2-u-se-ena-sygkinitiko-tribute 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares