Γιαλήτες ή αλήτες του γιαλού

Μακριά από τον έρωτα, κοντά στην φιλία

Βασιλεία Μαξακούλη

Η φιλία κρύβει μια δύναμη αλλιώτικη, μια σχέση εύθραυστη και αληθινή, που κρύβει τους εγωισμούς λίγο καλύτερα από τον έρωτα. Βάζει μπροστά μια μάσκα γέλιου ή συμπόνιας και αφήνει τις φωνές να γίνουν ένα με τον αχό της πόλης. Η φιλία είναι άνθη πολλά που έρχονται την άνοιξη, ανθίζουν το καλοκαίρι κι αν είσαι τυχερός, θα μείνουν δίπλα σου και το φθινόπωρο. Αν βρεις μάλιστα έναν από εκείνους τους σπάνιους καρπούς, ίσως το ποτάμι των δακρύων σας να ρέει και τον χειμώνα, δίπλα από ένα ξερό γήπεδο και μια παγωμένη κρυστάλλινη λίμνη.
Η καλλιτεχνική ομάδα «Άλμπατρος», η οποία πρόσφατα συγκροτήθηκε, μας συστήνει ένα έργο-σε κείμενο και η σκηνοθεσία του Γιάννη Κόκα- που βάζει στον πυρήνα του αυτή τη φλόγα θαλπωρής και αγαλλίασης. Άνθρωποι σαν εκείνους που συναντάς καθημερινά, θα εμφανιστούν πάνω στη σκηνή του θεάτρου "Φούρνος" για να σε κάνουν να γελάσεις, αλλά και να συγκινηθείς μέσα από αυτή την αναγκαία αλληλεπίδραση.Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο Αλέξανδρος και η Φανή χωρίζουν. Οι κολλητοί του Αλέξανδρου για συμπαράσταση χωρίζουν και εκείνοι. Τα τέσσερα αγόρια, ο Αλέξανδρος, ο Βαγγέλης,ο Βασίλης και ο Γιάννης  αποφασίζουν να πάνε διακοπές όλοι μαζί σ’ ένα νησί μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα, όχι όμως από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Στην παράσταση «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» εξιστορείται ουσιαστικά η φιλία τεσσάρων κολλητών, οι οποίοι μεγάλωσαν και ζουν στην Αθήνα του 2019. Παρακολουθούμε τον  τρόπο με τον οποίο αυτή η φιλία επιβιώνει και ανθίζει. Με φόντο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι της χώρας αυτήν την εποχή και με αφορμή το χωρισμό του Αλέξανδρου, ο ίδιος μαζί με τον Βαγγέλη, τον Βασίλη και τον Γιάννη ξεκινούν να συγκατοικούν σε ένα μικρό υπόγειο, ξεκινούν να συγκατοικούν στα δύσκολα. Υπαινικτικά συγκατοικούν μαζί τους η φτώχεια, η ανεργία, η κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας, η παρακμή, οι νέοι της Ελλάδας. Κι όμως. Παρά τα κακά ελληνικά και τις βωμολοχίες, την απελπισία και τον ξεπεσμό, η παρέα των γιαλητών και της ομάδας Άλμπατρος έρχεται να φωνάξει δυνατά για ελπίδα, αγώνα, αγάπη, Θέατρο!    

Γιάννης Κόκας

Συντελεστές:
Κείμενο/Σκηνοθεσία : Γιάννης Κόκας              
Παίζουν:Βαγγέλης Αμπατζής,Εύη Αργυρίου,Γιάννης Βασιλώττος, Γιάννης Κόκας,Αλέξανδρος Κωχ, Βερόνικα
Μπακόλα,Χριστίνα Τζιάλλα, Κωνσταντίνα Τσιτσία – Γεωργαντά
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπησάρα
Βοηθός δραματουργίας : Αλέξης Πετρίχος
Ενδυματολογία/Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Χορογραφίες/Κινησιολογία: Παρασκευή Κάπα
Φωτισμοί:Απόστολος Τσατσάκος
Μουσική επιμέλεια:   Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική διδασκαλία:  Έλλη Βασιλάτου
Γραφιστική επιμέλεια: Άννα Κόκα

Στο Θέατρο "Φούρνος"

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares