"Striptease"

Εναλλακτικό ή κυριολεκτικό;

Βασιλεία Μαξακούλη

Ένας τίτλος τόσο τολμηρός κι αινιγματικός σίγουρα θα σε κάνει να αναρωτιέσαι. Το λένε μόνο ή το κάνουν; Κι αν δεν το κάνουν, τότε τι;
Η γύμνια δεν είναι μόνο υπόθεση του σώματος, μα αφορά κυρίως την ψυχή. Striptease σε όλες τις βασανιστικές σου σκέψεις, στους εθισμούς και στις μανίες σου. Striptease σε κάθε πάθος δυνατό, σε κάθε ανάμνηση.


Το  "Striptease" είναι μια πολύ διασκεδαστική  παράσταση. Μια επιθεώρηση bobo που συνοδεύεται από μουσική, χορό και αρκετό γέλιο. Πάρε το κρασί σου κι απόλαυσε τέσσερα αγόρια να αυτοσαρκάζονται και να σατιρίζουν την καθημερινότητα. Άσε το άρωμα της παράστασης  να σε μεθύσει και να σε ταξιδέψει στη γενιά των εικοσάρηδων του σήμερα,  σε εκείνον τον κόσμο, όπου μπορείς να ομολογείς δυνατά την μεγαλύτερη σου αδυναμία, φωνάζοντας σε μια αίθουσα γεμάτη αγνώστους.

Η κωμωδία είναι τόσο γλυκιά, διότι ...η καραμέλα συνδυάστηκε με αλάτι, διότι σε μια ζωή γεμάτη χαμόγελα, κάπου εκεί ανάμεσα χώρεσε και λίγη πίκρα. Πάλι στα κινητά σας είστε; Ένα λεπτό αν σταματήσει κανείς να μιλά, σας ρουφά εκείνο το λευκό φως από την αρχή; Σαν ζόμπι που ζουν μια ρομποτική ζωή. Μα δεν σε καταπίεσαν να ανήκεις στον όχλο, ίσως εσύ να συμπιέστηκες παρασυρόμενος από τη βοή του πλήθους. Να μην ξεχνάς πως μία πρόθεση έχει τεράστια διαφορά στις πράξεις.


Όλοι χωράμε στο Striptease: Η συγκατοίκηση, το κάπνισμα, ο νέος που ερωτεύτηκε κι απογοητεύτηκε, που έκανε καταχρήσεις, που χλευάζει τα δήθεν βαθυστόχαστα τραγούδια, τις δήθεν δημοφιλείς εκπομπές. Ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία. Ασφυκτιάς, μα σε αποδέχονται. Είσαι καχύποπτος, μα τους αποδέχεσαι. Όμως, πόσοι θα χωρέσουν τελικά σε έναν μονάχα καναπέ;

Μια παράσταση δίχως ταμπού, δίχως περιτύλιγμα έστησε ο Δημήτρης Κουρούμπαλης μαζί με τη Φρόσω Κορρού. Αναρωτήθηκες ποτέ πώς είναι δυνατόν το κοινό να είναι τόσο κοντά μα τόσο μακριά ταυτόχρονα; Σε σχέση με τους ηθοποιούς, που για λίγη ώρα γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι νοητικό και ψυχικό κι ύστερα, χάνονται σαν σκόνη πίσω στις σκέψεις που σκούριασαν λόγω...χρόνου. Εμένα πάντως, άνθισε μέσα μου ο καρπός που θα με οδηγούσε σε ακόμα ένα άνθος για τις εσωτερικές περιηγήσεις μου. Και δεν ήταν ο μόνος.
Δίχως ταμπού, είπαμε. Στο Θέατρο "Αλκμήνη" (Αλκμήνης 8-12)

  
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΑΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ
Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικός χώρος, μουσική επιμέλεια: So 7 (Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης)
Κείμενα: Δημήτρης Κουρούμπαλης και ηθοποιοί σε επιμέλεια του πρώτου
Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
Τrailer- Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφίες: Γιώργος Γερανιός
Artwork: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares