Κορωνοϊός: Απολαύστε δωρεάν παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Oπτικοποιημένες θρυλικές παραστάσεις για παρακολούθηση

Τόνια Τζαφέρη

Ένα συγκλονιστικό αρχείο με παραστάσεις που άφησαν εποχή, παίρνει νέα πνοή. Το οπτικοακουστικό αρχείο του Εθνικού Θεάτρου γίνεται μια μοναδική πηγή ψυχαγωγίας και γνώσης, σε ημέρες που το έχουμε πραγματικά ανάγκη. Εφόσον όλες οι κοινωνικές μας δραστηριότητες έχουν περιοριστεί είναι ευκαιρία να απολαύσουμε τον μαγευτικό κόσμο του θεάτρου.

Από το 1994 με απόφαση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Νίκου Κούρκουλου, ένας πλούτος παραστάσεων με συγκλονιστικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες βιντεοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμο από το 2006 για τους θεατές.

Το συγκεκριμένο αρχείο που ως τώρα αποτελούσε πεδίο έρευνας για μελετητές, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τον πληθυσμό, μοιάζει μια σανίδα σωτηρίας για το κοινό. Εστω και αν η πανδημία του κορωνοϊού οδηγήσει στην γνώση και χρήση του αρχείου, η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς εκεί να ανακαλύψει παραστάσεις ιστορικές, παραστάσεις που έκαναν συνεχή sold out και καθόρισαν την σύγχρονη θεατρική σκηνή.

Για να μπεις στο αρχείο επισκέψου τον ιστότοπο του Εθνικού Θέατρου www.n-t.gr και πάτησε στην κατηγορία «γνωρίστε μας». Εκεί βρίσκεται η ένδειξη «ψηφιοποιημένο αρχείο» που οδηγεί στον μοναδικό πλούτο του Εθνικού Θεάτρου.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares